top of page

Sportschepen roept op om zeker niks over te schrijven - Turkse investeerders Eendracht Aalst vragen opnieuw om lidgeld te betalen

2 jul. 2024Ouders van Eendracht Aalst-jeugdspelers kregen een mail binnen van de jeugdwerking. "Teneinde misverstanden te vermijden, bevestigen dat we volgend seizoen verdergaan met ons IP-voetbal. Met deze e-mail willen we u tevens informeren dat we vanaf de week van 22 juli opnieuw beginnen trainen op Zandberg," aldus de mail. Er worden ook enkele pasdagen meegegeven voor spelers die hun uitrusting willen passen en die pasdagen zouden plaatsvinden in de kantine van jeugdcomplex Zandberg.


Het stadsbestuur waarschuwt echter dat het hier om een misleidende mail gaat. De Turkse investeerders die eigenaar zijn van vzw Eendracht Aalst en deze mail stuurden, hebben namelijk geen toegang meer tot de kantine van het jeugdcomplex. De stad is eigenaar van Zandberg en het Pierre Cornelisstadion en de gemeenteraad verbrak vorige week de beheersovereenkomst met de Turkse investeerders. Ze mogen geen gebruik meer maken van het jeugdcomplex, ook niet van het Pierre Cornelisstadion. De indruk ontstaat dat het hier louter gaat om het binnenrijven van lidgelden, terwijl het duidelijk is dat deze vzw geen jeugdtrainingen mag organiseren op Zandberg.


Nieuw project

Sportschepen Matthias De Ridder (N-VA) vraagt om zeker geen lidgelden over te schrijven. "We werken als stad aan een nieuw project met Jong Lede en lokale ondernemers zoals Guy Valckenier. We willen een doorstart voor de jeugd van Eendracht Aalst, maar dat zit nog in volle bespreking. Ook met Voetbal Vlaanderen is er overleg over de jeugdspelers die aangesloten zijn bij de vzw van de Turkse investeerders," zegt de schepen, die nog een beetje geduld vraagt. "Er is tot nu toe geen enkel onderhoud gebeurd aan de velden door het bestuur van Eendracht Aalst en het is dus weinig geloofwaardig dat er kan gevoetbald worden op de terreinen. De stad stelt alles in het werk om dat probleem op korte termijn op te lossen."


bottom of page