top of page

Uitgezet bestuur Eendracht Aalst laat stadion compleet verloederd achter

5 jul. 2024De Aalsterse gemeenteraadsleden beslisten in de jongste zitting unaniem over de stopzetting van de beheersovereenkomst tussen de stad en Eendracht Aalst. De Turkse bestuurders werden met andere woorden uit het stadion gezet. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA), een landmeter en enkele leden van de dienst sport en de politie trokken donderdag naar het stadion voor een plaatsbeschrijving.


Pizzadozen

“Ze zijn hier gewoon vertrokken, letterlijk”, zegt schepen De Ridder. “Alle vuiligheid hebben ze gewoon laten liggen. Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is. Het moet hier al een tijdje zo zijn. Het kan echt tellen, dit heb ik nog nooit gezien.”


Zodra je zicht krijgt op het grasveld, snap je waarover de schepen spreekt. Het grasplein is herschapen in een verbijsterende wildernis. De business seats worden alleen nog bevolkt door het karkas van een duif. Binnen is het plafond van de dameskantine ingezakt, kom je in quasi elke ruimte leeggoed tegen, liggen er pizzadozen in de kleedkamers en in de kantoren van het bestuur lijkt er wel een tsunami gepasseerd.


Plaatsbeschrijving

“Op dit moment wordt een plaatsbeschrijving uitgevoerd”, aldus nog schepen De Ridder. “Vrijdag komen ze het gras afrijden en zullen we de staat van het veld kunnen bekijken. Daarna beginnen de werkzaamheden binnen: alles opkuisen. Een hele klus, maar we willen het stadion zo snel mogelijk weer bespeelbaar krijgen.”

bottom of page