top of page

FASE 2 AQUATOPIA 

Fase 1

Aquatopia opent gefaseerd haar deuren.

FASE 1

Op dinsdag 19 oktober 2021 is het sportgedeelte van Aquatopia (fase 1) officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA), burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

 

Sinds 29 oktober 2021 wordt het fase 1 officieel in gebruik genomen door clubs, scholen en het grote publiek.

Fase 1 van Aquatopia legt de focus op sporters en actievelingen. Met het Raymond-bad (50-meterbad), het Ilse-bad (25-35 meterbad) met beweegbare bodems, een triatlonlokaal, duiktorens van 1, 3 en 5m hoogte en een detectiesysteem voor drenkelingen, is Aquatopia dé nieuwste sportparel in het Aalsterse sportpatrimonium.

 

Dankzij haar variëteit aan voorzieningen kunnen we Aquatopia één van de meest veelzijdige sportbaden van Vlaanderen.

 

 

 

 

 

FASE 2

De opening van fase staat gepland in het najaar van 2022.

In 2022 opent Aquatopia een uitgebreid fungedeelte. Een groot kinderparadijs met meer dan 200 meter aan glijbanen zal van Aquatopia een trekpleister maken voor jong en oud, sportief en recreatief.

 

Op de plek van het oude 50-meterbad komt een heus kinderparadijs met glijbanen en funbaden. Waar het Stedelijk Zwembad zich moest redden met enkele korte glijbanen, pakt Aquatopia uit met o.a. een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere en bochtige glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien.

Daarnaast komt er in fase 2 een instructiebad met beweegbare bodem. Deze beweegbare bodem maakt ook dit bad (naast het Ilse-bad) een multifunctioneel bad. Kinderen/(jong)-volwassenen kunnen hier in alle rust leren zwemmen maar kunnen zich even goed later op de dag uitleven in enkele actieve aqua-groepslessen. Verder komt er ook een klein sportzaaltje in fase 2. 

Volg de werkzaamheden op de voet dankzij onze 2-wekelijkse kijk op de werf.

Volg hiervoor mijn Facebookpagina of bekijk de foto's via de galerij.

Fase 2
bottom of page