top of page

Ook in 2021 geen terrasbelasting voor horeca

Ook in 2021 neemt de stad een reeks maatregelen om de Aalsterse handelaren en bedrijven te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo komt er ook dit jaar geen terrasbelasting voor de lokale horeca.

24 januari 2021

Ook in 2021 geen terrasbelasting voor horeca

"Via gerichte acties op korte termijn proberen we onze lokale ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen"

Recent nieuws

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

Stad beëindigt beheersovereenkomst voor Zandberg en Pierre Cornelisstadion.

26 juni 2024

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Het college van burgemeester en schepenen heeft naar aanleiding van de gehele coronacrisis in maart 2020 de beslissing genomen de Aalsterse lokale economie te ondersteunen op basis van enkele maatregelen. “Het ging om een reeks acties die op korte termijn een effect hebben voor de Aalsterse zelfstandigen, handelaars, horeca en bedrijven. Daar de pandemie de stad nog steeds in zijn greep heeft, besliste het college deze steunmaatregelen door te trekken naar 2021", zeggen schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA) en schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk).

Geen terrastaks
Zo zal de stad ook voor het aanslagjaar 2021 geen terrasbelasting voor horeca heffen. “Vele lokale horecazaken hebben grote kosten gemaakt om een winterterras in te richten, zonder hier enig voordeel uit te halen. De tweede golf heeft er jammer genoeg voor gezorgd dat al deze inspanningen tot vandaag op niets zijn uitgelopen. Het is niet meer dan logisch dat we daarom ook in 2021 geen terrasbelasting innen”, aldus Matthias De Ridder.

Omdat vele bedrijven en ondernemingen nog steeds geconfronteerd worden met een aanzienlijk inkomstenverlies, heeft het Aalsters stadsbestuur beslist opnieuw betalingsuitstel te verlenen voor bedrijfsgerelateerde belastingen. De aanslagen van 2021 zullen pas in september uitgestuurd worden (in plaats van maart) opdat lokale ondernemers voor nu wat ademruimte krijgen. Hopelijk zal het leven dankzij de vaccinaties vanaf de zomer terug snel hernemen en bijgevolg de inkomsten voor de bedrijven doen toenemen waardoor geen betalingsproblemen ontstaan. Verder zal de stad er ook dit jaar op toezien dat alle leveranciers van de stad vlot betaald worden. Dit moet alle ondernemingen helpen deze moeilijke periode op korte termijn door te komen.

Ook steun voor marktkramers
Ook marktkramers die per kwartaal marktrechten betalen en vanwege de getroffen maatregelen hinder ondervinden (het annuleren van de wekelijkse markt of een beperkte opstelling ervan), zullen niet of slechts deels hoeven te betalen.

“Het jaar 2020 zal voor velen eentje zijn om te vergeten en helaas is ook het begin van 2021 weinig hoopgevend. Toch is het belangrijk om de economische motor in Aalst draaiende te houden. Daarom willen we vanuit de stad de ondernemers ondersteunen op verschillende manieren. Het doortrekken van deze tastbare acties op korte termijn is daar alvast één van”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk).

bottom of page