top of page

'Aquatopia' nieuwe naam van Stedelijk Zwembad Aalst

Het nieuwe zwembadcomplex, voorzien van o.a. een 50-meterbad, een 25x35-meterbad en een uitgebreid fungedeelte (in een latere fase 2) zal in oktober haar deuren openen onder de naam “Aquatopia”. Met een catchy naam als Aquatopia hopen we te concurreren met gelijkaardige zwembaden in onze provincie en daarbuiten.

zondag 25 april 2021Het nieuwe zwembadcomplex voorziet naast een pak meer zwemwater ook een groot kinderparadijs met glijbanen en funbaden. “De naam Aquatopia spreekt tot de verbeelding. Zowel jong als oud, kan zich hier iets bij voorstellen. We hopen bovendien dat mensen binnenkort de termen Aquatopia en Utopia linken aan een stad die de laatste jaren een opvallende metamorfose doormaakt. Dankzij Aquatopia heeft Aalst er opnieuw een enorme troef bij”, aldus schepen De Ridder.

Aquatopia klinkt als een plek waar je moet geweest zijn. Het wordt een zwemparadijs voor jong en oud, sportief en recreatief

Ilse Uyttersprot

Veel mensen suggereerden de laatste maanden om het zwembad te vernoemen naar Ilse Uyttersprot. “We moeten er niet flauw over doen: zonder Ilse zou het zwembad dat nu in de steigers staat er heel anders hebben uitgezien. Dus leek het ons niet meer dan normaal om op deze plaats een blijvend eerbetoon te voorzien. Ilse had zelf al het initiatief genomen om in de inkomhal het inhuldigingsbord van het huidige zwembad, waar haar vader indertijd het lintje heeft doorgeknipt, te hangen naast het nieuwe. Dat willen we dus zeker uitvoeren zoals zij het in gedachten had, al mag het daarbij toch niet stoppen. Daarom hebben we beslist om het 50-meterbad “Raymond” en het 25x35-meterbad “Ilse” te dopen. Zij hebben beiden een grote rol van betekenis gespeeld in de geschiedenis van het Aalsterse zwembad en in de Aalsterse politiek in het algemeen. Twee ex-burgemeesters die ons te vroeg hebben verlaten.”


“Het was voor mij enorm belangrijk om dit verhaal eerst voor te leggen aan de familie van Ilse. Ik ben dan ook blij om te kunnen meegeven dat ook zij 100% achter dit eerbetoon staan”, geeft Matthias nog aan.


Met de bekendmaking van de nieuwe naam “Aquatopia”, kunnen we nu in één rechte lijn toewerken naar de opening van fase 1 in oktober!

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Nieuw leven voor Zwembadpark: een toegankelijke, groene oase

2 juli 2024

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

bottom of page