top of page

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

Demonstraties hockey, krachtbal en voetbal, foodtrucks en vooral veel ambiance en gejuich. Vanmiddag (zaterdag 25 mei) werden de vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek feestelijk ingespeeld. In totaal gaat het om 15 000 m2 nieuwe terreinen.

zaterdag 25 mei 2024
Het was zaterdagnamiddag gezellig vertoeven op en rond de sportterreinen van het Osbroek. Hockeyclub Patria Aalst hield er z’n feestelijke seizoensafsluiter met foodtrucks en een demonstratiematch, en ook krachtbalclub Osiris en Voetbalacademie-net gaven demo’s. De ideale gelegenheid om de vernieuwde Osbroekterreinen officieel te openen. In totaal gaat het om een investering van 1 382 714 EUR, waarvan 310 913 EUR gesubsidieerd werd met de hulp van Sport Vlaanderen. “De stad Aalst haalde vorige week nog het label Sportbedrijf binnen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Maar we proberen niet alleen onze medewerkers in beweging te houden, ook onze burgers willen we maximaal aan het sporten krijgen. Investeren in kwalitatieve en duurzame sportinfrastructuur is daar een belangrijk onderdeel van. Met atleet Ruben Verheyden hebben we dit jaar al een olympiër rondlopen op de terreinen van het Osbroek. Tegen de Spelen van 2028 hoop ik dat er hier nog meer talenten trainen.” 


Waterveld 

Het paradepaardje van de Osbroek-renovatie is het centrale hockeyterrein met ledverlichting. “Dat is een zogenaamd ‘waterveld’. Onder het terrein zitten sproeiers die op wedstrijddagen een laagje water op het plein leggen”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “De hockeybal zal daardoor amper stuiten en het speeltempo gaat naar omhoog. Hockeyclub Patria is de laatste jaren enorm gegroeid en vanaf een bepaald niveau heb je een hockeyveld nodig dat voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. We investeerden dus in een kunstgrasveld dat het FIH Global-label behaalde, zodat ook de hockeysport in Aalst kan doorgroeien tot het allerhoogste niveau. Het gebruikte water is trouwens opgevangen regenwater van alle kunstgrasvelden dat samenkomt in zes citernes van elk 10 000 liter.” 


Kurkkorrels 

Voor het voetbal- en krachtbalveld met nieuwe ledverlichting (6 221 m2 & 1 920 m2) werd voor een kurkinvulling gekozen. “Veel duurzamer dan rubberopvulling”, aldus De Ridder. “Kunstgras geeft de clubs de kans om hun speeluren te maximaliseren. Ze kunnen in de winter blijven trainen, ook wanneer het donker is of het regent, en voetbalclubs kunnen hun eigen grasterreinen zoveel mogelijk sparen voor wedstrijddagen. Ook krachtbalclub Osiris heeft niet langer af te rekenen met plasvorming of kapotte ondergronden.” Het krachtbalveld wordt ook ingezet als oefenveld voor voetbal en hockey. 15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page