top of page

2 600 deelnemers op 64ste interscholenveldloop

Met 2 600 leerlingen uit de lagere school waren ze, de deelnemers aan de interscholenveldloop in het stadspark van Aalst. Liefst 19 Aalsterse scholen tekenden vanochtend present aan de start.

donderdag 28 september 2023Ook in Aalst staat de maand september in het teken van sport. Zowat alle sportclubs beginnen aan een nieuw seizoen, woensdag was het nog Dag van de Sportclub en vandaag (donderdag 28 september) stond de jaarlijkse interscholenveldloop op het programma. In totaal namen 19 Aalsterse basisscholen deel aan de cross: goed voor 2 600 leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs. Er verscheen ook één dier aan de start, want ook Aalst Sport-mascotte Pol de Poema was van de partij.


Iedereen een medaille

“Voor de jongste lopers stond een race van 800 meter op het programma, de hogere jaren liepen een parcours van één kilometer”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “Deelnemen is hier écht belangrijker dan winnen, want iedereen gaat met een medaille naar huis. Voor de organisatie kunnen we naar goede gewoonte rekenen op atletiekclubs Eendracht Aalst en ALVA. Wie weet hebben we hier vandaag wel de Ruben Verheydens van morgen gezien.”

Verheyden traint al jarenlang op hoog niveau bij Eendracht Aalst en schitterde afgelopen zomer op het WK en de Memorial Van Damme, waar hij het Belgisch record op de 2 000 meter verbrak.15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page