top of page

Aftellen naar opening nieuw zwembad: “Het zal indrukwekkend worden”

Recent nieuws

Wie regelmatig in de buurt van het nieuwe zwembadcomplex van de stad Aalst komt, heeft de voorgaande weken een grote vooruitgang kunnen vaststellen. In januari werden de zijmuren van zowel het vijftigmeter-sportbad als het vijfentwintigmeter-zwembad geplaatst. Het vijftigmeter-sportbad werd vervolgens overkapt. Deze week op het programma: de overkapping van het vijfentwintigmeter-zwembad.

donderdag 18 februari 2021

"Het is fenomenaal om iets waar jarenlange voorbereiding op papier aan vooraf ging, eindelijk vorm te zien krijgen"

Inschrijvingen concessie Melkhuisje opnieuw geopend. “Toelage verhoogd naar €250 000”

25 januari 2023

Extra parkeercapaciteit voor Aquatopia op parking Stedelijke Werkhuizen

6 januari 2023

Aquatopia ontvangt 1.000 bezoekers per dag

4 januari 2023

Aalsterse bedrijfsbelasting in nieuw jasje

3 januari 2023

Fase 1 van het nieuwe zwembadcomplex krijgt stilaan vorm. Na enkele tegenslagen door corona en moeilijke weersomstandigheden, zijn de werken weer volop aan de gang. Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA), is alvast een kijkje gaan nemen. “Binnen enkele weken, wanneer de werken niet langer weersafhankelijk zijn, kunnen we met zekerheid de openingsdatum meegeven. Dan kunnen we – naast de vrijheid waar we allemaal naar snakken – ook aftellen naar het nieuwe zwembad”, zegt hij.

Pak meer zwemwater
Het nieuwe zwembadcomplex voorziet een volledig nieuwe infrastructuur met een pak meer zwemwater. Naast het traditionele vijftigmeter-sportbad, biedt het nieuwe zwembadcomplex een vijfentwintigmeterbad. Hier kunnen jonge zwemmers in alle rust leren zwemmen onder professionele begeleiding. Dankzij de beweegbare bodem kan dit bad bovendien tot 3,8 meter diep gaan. Ideaal voor duikers en schoonspringers. Het bad wordt voorzien van twee springplanken van 1 meter, twee van 3 meter en een springtoren van 5 meter. Beide baden zijn voorzien van tribunes, ideaal om ook naar waterpolowedstrijden te kijken”, zegt De Ridder.

“Tijdens het werfbezoek werd duidelijk hoe indrukwekkend het zwembadcomplex zal worden. We wachten allemaal in spanning af tot de opening van fase 1”, aldus schepen De Ridder.

bottom of page