top of page

Aftellen naar opening nieuw zwembad: “Het zal indrukwekkend worden”

Wie regelmatig in de buurt van het nieuwe zwembadcomplex van de stad Aalst komt, heeft de voorgaande weken een grote vooruitgang kunnen vaststellen. In januari werden de zijmuren van zowel het vijftigmeter-sportbad als het vijfentwintigmeter-zwembad geplaatst. Het vijftigmeter-sportbad werd vervolgens overkapt. Deze week op het programma: de overkapping van het vijfentwintigmeter-zwembad.

donderdag 18 februari 2021Fase 1 van het nieuwe zwembadcomplex krijgt stilaan vorm. Na enkele tegenslagen door corona en moeilijke weersomstandigheden, zijn de werken weer volop aan de gang. Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA), is alvast een kijkje gaan nemen. “Binnen enkele weken, wanneer de werken niet langer weersafhankelijk zijn, kunnen we met zekerheid de openingsdatum meegeven. Dan kunnen we – naast de vrijheid waar we allemaal naar snakken – ook aftellen naar het nieuwe zwembad”, zegt hij.

"Het is fenomenaal om iets waar jarenlange voorbereiding op papier aan vooraf ging, eindelijk vorm te zien krijgen. Tijdens het werfbezoek werd duidelijk hoe indrukwekkend het zwembadcomplex zal worden. We wachten allemaal in spanning af tot de opening van fase 1.

Pak meer zwemwater

Het nieuwe zwembadcomplex voorziet een volledig nieuwe infrastructuur met een pak meer zwemwater. Naast het traditionele vijftigmeter-sportbad, biedt het nieuwe zwembadcomplex een vijfentwintigmeterbad. Hier kunnen jonge zwemmers in alle rust leren zwemmen onder professionele begeleiding. Dankzij de beweegbare bodem kan dit bad bovendien tot 3,8 meter diep gaan. Ideaal voor duikers en schoonspringers. Het bad wordt voorzien van twee springplanken van 1 meter, twee van 3 meter en een springtoren van 5 meter. Beide baden zijn voorzien van tribunes, ideaal om ook naar waterpolowedstrijden te kijken”, zegt De Ridder.15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page