top of page

Aquatopia helemaal klaar op 17 december.

Het nieuwe stedelijk zwembad van Aalst, Aquatopia, is bijna helemaal klaar. Aquatopia opent volledig haar deuren tijdens een groot openingsweekend op 17 en 18 december. “Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien. Om alles in gereedheid te brengen en de bouwwerken te finaliseren, sluit het zwembad drie weken in november”, zegt de schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

dinsdag 27 september 2022Op zaterdag 17 december zal het nieuwe gedeelte van Aquatopia eindelijk openen.

Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien.

Het sportgedeelte is al een schot in de roos gebleken. Vanaf de Kerstvakantie zal elk zich kunnen uitleven in het recreatieve deel. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) is enthousiast. “Waar het oude Stedelijk Zwembad hoofdzakelijk bestond uit een 50-meterbad, pakt Aquatopia uit met een snelle glijbaan met lichteffecten van 94 meter, een langzamere en bochtige glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen van 86 meter, een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien”, zegt de schepen. “Een waar speelparadijs voor kinderen. Daarnaast zal er ook nog een derde instructiebad met beweegbare bodem zijn. Tijdens het openingsweekend worden er daarnaast nog tal van animaties en initiaties voorzien. Het volledige programma lees je binnenkort op de kanalen van Aquatopia.”


Gedurende de hele looptijd van de bouwwerken, werd steeds getracht om het zwembad maximaal open te houden. Om Fase 1, het sportgedeelte, en Fase 2, het recreatieve gedeelte, nu met elkaar te verbinden, moet het zwembad helaas even sluiten. “Omwille van veiligheidsrisico's en de installatie van de nieuwe balie moeten we het zwembad sluiten voor publiek. Dat zal zijn vanaf 31 oktober tot zaterdag 19 november. We zullen die sluiting aangrijpen om een aantal controles en onderhoudswerken uit te voeren, alsook noodzakelijke opleidingen voor het personeel”, zegt de schepen.


Voor de periode waarin klanten geen toegang tot het zwembad krijgen, kunnen zij hun abonnement verlengen opdat er geen zwembeurten verloren gaan. Vanaf zaterdag 19 november is iedereen weer welkom in het 25- en 50-meterbad. Scholen en sportverenigingen kunnen reeds terecht vanaf maandag 14 november aangezien zij een aparte toegang hebben en geen gebruik maken van de balie of kiosk.

Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”

19 april 2024

NET OPEN. Het iconische Melkhuisje opent tijdens de lente- en zomermaanden

27 maart 2024

Twee nieuwe looproutes in Erembodegem: “Vertrek aan Denderdal voor tocht door de natuur"

23 maart 2024

Opnieuw toekomstperspectief voor Voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken

8 maart 2024

bottom of page