top of page

Betong pop-up park zorgt voor mobiele skate infrastructuur

Vorig jaar lanceerde de skate-community een oproep naar meer plekken om te skaten. De oproep bleef niet onopgemerkt en na grondig onderzoek van de stad wordt het ‘Betong pop-up park’ in het leven geroepen. Met dit project worden tijdelijk mobiele skatetoestellen op verschillende plaatsen in de stad geplaatst.

donderdag 31 maart 2022Op volgende speelterreinen zullen tijdelijk mobiele skatetoestellen als extra sport- en speelelement worden toegevoegd: parking Sportcomplex Schotte in Erembodegem (april/mei 2022), speelterrein Brulken in Hofstade (juni/juli/aug 2022), speelterrein Harding in Herdersem (sept/okt 2022), speelterrein Dewaco in de Rozendreef (nov/dec 2022) en sporthal De Faluintjes in Moorsel (jan/feb/maart 2023).

Met dit project willen we jonge skaters verantwoord aanzetten tot sporten.

Schepen Katrien Beulens, bevoegd voor Jeugd (onafhankelijk): “Elke opstelling zal een paar maanden op dezelfde locatie blijven staan alvorens naar de volgende plaats te verhuizen. De komst van de toestellen wordt op voorhand aangekondigd. Daarnaast willen we werken met een meter-/petersysteem per locatie. Deze persoon zorgt ervoor dat het plein opgeruimd is, fungeert als het aanspreekpunt van de Stad en de buurt en geeft defecten aan de toestellen door aan de Stad. De meters en peters dienen hiervoor minimaal 1x per week op de locatie aanwezig te zijn waarvoor ze zich hebben opgegeven. In ruil krijgen ze een vrijwilligersvergoeding per week én een toegangsticket met een kijkje achter de schermen van Betong 2022.”


“De vraag naar extra skate-infrastructuur vanuit onze skate-community was groot. Via Betong pop-up park komen we hier graag aan tegemoet. Door in te zetten op verschillende locaties in groot Aalst, willen we dat elke jonge skater de weg vindt naar deze uitdagende hindernissen in zijn/haar buurt,” aldus Matthias De Ridder, schepen van Sport (N-VA).


Bij wijze van opening van een nieuwe locatie, zal er aan de start telkens een participatiemoment voor de buurt gekoppeld worden. Hierop worden de buurt en de skaters uitgenodigd om bezorgheden te bespreken en de meter en peters voorgesteld. Tijdens deze namiddag worden er ook gratis initiatielessen aangeboden door Project Wheels en Wildstyle.

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

20 september 2023

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

30 augustus 2023

Stad zet verder in op administratieve vereenvoudiging en digitalisering

22 augustus 2023

“Nieuwe conceptnota subsidiebeleid biedt duidelijke richtlijnen voor de toekomst”

31 juli 2023

bottom of page