top of page

Clubs en scholen vanaf 4 oktober in nieuw stedelijk zwembad, grote publiek kan plonsen vanaf 29 oktober

“Na tal van tegenslagen kunnen we nu met zekerheid de openingsdatum bekendmaken. Vanaf 4 oktober zal het zwembadcomplex (fase 1) haar deuren openen voor clubs en scholen, het brede publiek kan vanaf 29 oktober een plons wagen in het gloednieuwe bad”, aldus Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport.

woensdag 24 maart 2021Naast het traditionele vijftigmeter-sportbad, biedt fase 1 van het nieuwe zwembadcomplex een vijfentwintigmeterbad met beweegbare bodem. Dit bad speelt in op de noden van de sporter: van jonge zwemmers die in alle rust leren zwemmen tot duikers en schoonspringers die kunnen genieten van een diepe badkuip. Het vijfentwintigmeter bad wordt voorzien van twee springplanken van 1 meter, twee van 3 meter en een springtoren van 5 meter. Bijkomend wordt er een ruimte met loopbanden en hometrainers ingericht waar triathlonners indoor kunnen trainen. Het omvangrijke aanbod en het aandeel extra zwemwater van fase 1 zal de gemiddelde sporter ongetwijfeld bekoren.


Vertraging

De planning van het nieuwe zwembadcomplex is verschillende keren danig in de war gebracht. Na onderzoek aan de zwembadsite werd om te beginnen bodemvervuiling ontdekt. Er was onder meer asbest, plastic, tapijten en bouwafval te vinden. Gelijktijdig met de ontdekking van deze onzuiverheden (en de vertraging die het weghalen hiervan met zich meebracht) ging het land in eerste lockdown. Niet alleen de toevoer aan materialen viel hierdoor gedeeltelijk stil, ook het aantal werkkrachten werd tijdelijk gereduceerd door verplichte quarantaine. Door een probleem met het grondwater vervolgens, was het onmogelijk geen vertraging op te lopen.

Toch is er licht aan het einde van de tunnel. Na de overkapping van het 50 meter sportbad is nu ook het dak van het 25 meter zwembad een feit. Dit wil zeggen: de werken zijn niet langer weersafhankelijk. Hierdoor staat de definitieve openingsdatum vandaag vast.

Oktober

Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA) ziet licht aan het einde van de tunnel. “De opening van het nieuwe zwembadcomplex is in twee delen gefaseerd: 4 oktober opent het zwembadcomplex (fase 1) haar deuren voor clubs en scholen, het brede publiek kan vanaf 29 oktober een duik nemen in het gloednieuwe bad. Stip 23 en/of 24 oktober alvast aan in je agenda, en kom alvast een kijkje nemen naar dit indrukwekkend zwembadcomplex tijdens deze opendeurdagen. En wees gerust, waar fase 1 vooral focust op een degelijke infrastructuur voor de sportieve zwemmer, zal fase 2 (opening 2022) vooral inspelen op de noden van vele jonge gezinnen: een uitgebreid fungedeelte met glijbanen en peuterbadjes”, zegt hij. Ook de horeca in het nieuwe stedelijke zwembad van Aalst zal in oktober de deuren openen.

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page