top of page

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

Als onderdeel van het actieplan voor kind- en jongerenvriendelijke ruimte, stelt SBS De Regenboog haar speelplaats open als beweegvriendelijke ruimte tijdens de weekenden en vakantieperiodes. "Op deze manier creëren we een ontmoetingsplaats in het hart van Erembodegem, waar kinderen veilig kunnen spelen," aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

woensdag 22 mei 2024


In het najaar van 2023 is de speelplaats van SBS De Regenboog, die zich ideaal in het centrum van Erembodegem bevindt, voorzien van een nieuw speeltoestel waar de kinderen nu al volop van genieten. Vanaf zaterdag 25 mei wordt de speelplaats opengesteld als kindvriendelijke ruimte, waar je tijdens de weekenden en schoolvakanties welkom bent om samen met je kinderen te spelen.

 

"Vanuit onderwijs werken we vanzelfsprekend graag mee. Voor ons is het natuurlijk wel belangrijk dat we bij het begin van elke schooldag de speelplaats netjes terugkrijgen. Daarom starten we met een proefperiode. Als alle gebruikers zich aan de afspraken houden, lukt het zeker. Ik heb er alle vertrouwen in," aldus schepen van Onderwijs, Karim Van Overmeire (N-VA).

 

De speelplaats zal via een sleutelbeheersysteem op vaste tijden toegankelijk zijn voor kinderen buiten de schooluren. Dit is mede mogelijk door de inzet van Sabine Dannau, Blondine De Bisschop en Marleen De Bolle van het burgerplatform 'Erembodegem word(t) wakker!'. De openingsuren zijn als volgt:

 

April tot en met september:

  • In het weekend van 10:00 tot 21:00

  • In de paasvakantie dagelijks van 10:00 tot 21:00

Oktober tot en met maart:

  • In het weekend van 10:00 tot zonsondergang

  • In de herfst-, kerst- en krokusvakantie dagelijks van 10:00 tot zonsondergang

 

Het project start met een proefperiode van 25 mei 2024 tot en met 30 september 2024. Na evaluatie van deze periode kan de speelplaats definitief worden opengesteld als extra kindvriendelijke ruimte.

 

 

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page