Frigobox.be is geboren: “Corona leidt ook tot nieuwe initiatieven”

Recent nieuws

Vleesrestaurant De Frigo in Aalst start met ‘frigobox.be’. “We willen een lokale ‘Hello Fresh’-variant creëren”, zeggen Matthias en Guy De Ridder.

woensdag 16 december 2020

Aquatopia en Utopia slaan handen in elkaar voor studenten

10 november 2022

Leerlingen ’t Meivisje en SBS De Zonnebloem mogen glijbanen Aquatopia uittesten

9 november 2022

Bouw Aquatopia-glijbanen in laatste rechte lijn: “Ziet het kinderparadijs er niet fantastisch uit?”

11 oktober 2022

Aquatopia-tekenwedstrijd: “Drie klassen mogen de glijbanen komen uittesten”

4 oktober 2022

“Nu Vleesrestaurant De Frigo voor de tweede keer dit jaar noodgedwongen de deuren gesloten moet houden, moesten we wel nadenken over onze toekomst”, aldus Guy en Matthias De Ridder. “Daarnaast ondervindt ook onze slagerij last van de pandemie, aangezien we onze restaurantklanten verliezen en onze tweede vestiging in het centrum geen passanten meer over de vloer kreeg. Hierdoor hebben we redelijk snel moeten beslissen om deze winkel te sluiten om ons terug te plooien in onze hoofdvestiging.”

De Aalsterse slagersfamilie probeert creatief om te gaan met deze crisis. “Deze gezondheidscrisis zal nog even aanslepen en mensen gaan op zoek naar een alternatief voor uit eten gaan. We zijn zo snel mogelijk gestart met een originele takeaway die in het verlengde ligt van ons concept onder de naam ‘frigobox’. Deze werd onmiddellijk goed onthaald en zette ons aan het denken”, zegt Matthias, die ook schepen van Financiën is van de stad Aalst.

‘We willen een lokale ‘Hello Fresh’-variant creëren”, klinkt het ambitieus. “Dat is onze bedoeling met het nieuwe platform frigobox.be op termijn en past volledig in het ‘koop lokaal’-verhaal. Vandaag lanceren we het platform om onze takeaway gebruiksvriendelijker te maken en om onze eindejaarsbestellingen zo efficiënt en coronaproof mogelijk te regelen. Zo kunnen mensen vanuit hun luie zetel of ‘home office’ hun feestmaal bestellen en onmiddellijk betalen. Zo moet er minder lang aangeschoven worden in de winkel. Men kan zelfs opteren om het thuis te laten leveren.”

Voor kerst kunnen mensen bestellen op frigobox.be tot en met 19 december, voor nieuwjaar tot en met 26 december.