top of page

Instructeurs laten zich niet tegenhouden door lockdown en leveren spinningfietsen aan huis

Sportcentrum De Schreef in Aalst gaat tot het gaatje om zijn klanten ook in tijden van (fitness-)lockdown te motiveren. Het bezorgt spinningfietsen aan huis en organiseert online lessen. Ook sportschepen Matthias De ­Ridder kreeg vrijdag zijn exemplaar in de living geleverd.

vrijdag 30 oktober 2020“Ik kan niks alleen”, geeft schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) met een gegeneerde lach toe. “Daarom heb ik altijd bij De Schreef, waar ik al tien jaar klant ben, deelgenomen aan de groepssessies spinning. Vroeger elke dag, sinds ik schepen ben staat het uit tijdgebrek op een lager pitje.” Maar nu heeft schepen 'Matthi' geen excuus meer om de beenspieren niet te trainen, want de grote baas van De Schreef, Klaas De Brucker (41), kwam vrijdag eigenhandig een fiets leveren bij hem thuis, samen met rechterhand Nicki Van Ransbeeck (34). Zo'n dertien exemplaren hadden ze vrijdag al bedeeld en er stonden er nog evenveel op het programma. Hun klanten kunnen tijdens de verplichte sluiting live online spinninglessen volgen en meetrappen vanuit hun kot. “We merken dat zo'n uurtje verstrooiing wel welkom is”, zegt Klaas. “In de top van het seizoen hebben we twaalf lessen spinning per week. Het komt natuurlijk heel ongelegen dat we nu net voor de winterpiek moeten sluiten. Maar door de fietsen aan huis te leveren, brengen we de Schreefsfeer en de bekende gezichten tot in de huiskamer, ook van yoga, zumba… Er is voor elk wat wils. We vinden het ook fantastisch dat onze medewerkers altijd klaarstaan. Dat is zeker geen evidentie in financieel zware tijden, waarbij iedereen inlevert. Ze doen dat met enorm veel enthousiasme. Onze grote sterkte is ons team.”


Vermageren

De Schreef werd opgericht in 1985 en blies in juni 35 kaarsjes uit. In de winterperiode hebben ze doorgaans tussen de 1.100 en 1.300 actieve leden. “Het voordeel is dat er verschillende activiteiten tegelijk zijn, van racketsporten zoals squash en badminton tot klassieke danslessen, fitness... dat maakt dat we een grote sportfamilie zijn. Wij zijn niet zomaar een kil sportcentrum, wij hebben echt een band met onze klanten”, zegt ook Nicki. Schepen De Ridder houdt er in elk geval al goede voornemens aan over. “Tijdens de vorige lockdown was ik vijftien kilo vermagerd”, zegt hij. “Sinds de lockdown er niet meer is, ben ik weer negen kilo verdikt. Tegen dat het nieuwe zwembad opengaat (30 juni 2021, nvdr.), zou ik graag wat minder wegen. Dan zal iedereen zich afvragen: wie is die Pieter Timmers”, besluit hij met een lach.

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Nieuw leven voor Zwembadpark: een toegankelijke, groene oase

2 juli 2024

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

bottom of page