top of page

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

Wie wil korfballen of voetballen in Aalst, kan dat vanaf nu op het vernieuwde kunstgrasterrein aan Sportcentrum Beukenhof. “Het terrein is opnieuw klaar voor minstens tien jaar”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “De Aalsterse sportclubs kunnen hier weer naar hartenlust én kwalitatief trainen in openlucht.”

woensdag 20 september 2023“Het vorige kunstgrasveld was na tien jaar aan vervanging toe”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “Wat deze renovatie zo bijzonder maakt, is onze inspanning om degelijke materialen uit het verleden te behouden. Het volledige terrein, met een oppervlakte van 5 968 vierkante meter, kreeg nieuwe kunstmatten, maar de dempende onderlaag van het oude veld werd behouden. Na verschillende tests bleek die nog perfect bruikbaar.” Het nieuwe veld werd gerealiseerd met een kurkinvulling, een natuurlijk product dat de duurzaamheid verhoogt. Ter vergelijking: het vorige terrein was op basis van rubber. “In de toekomst willen we ook nog investeren in duurzame verlichting door de halogeenlampen te vervangen door ledverlichting”, aldus De Ridder. 


De vernieuwde terreinen beschikken over:

  • Belijning voor één groot voetbalveld en vier korfbalvelden

  • Korfbalcirkels (vrij uniek) met interne belijning

  • Acht extra grondbussen en korfbalpalen met verstelbare hoogte


Maand van de Sportclub

“September is niet alleen een belangrijke schoolmaand, ook voor het Aalsters verenigingsleven zijn het hoogdagen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Als stadsbestuur zijn we dan ook fier om deze vernieuwde terreinen te kunnen openen tijdens de Maand van de Sportclub. De herfst en winter staan voor de deur, dus de komende trainingen en wedstrijden worden waarschijnlijk iets zwaarder. Gelukkig kan er gesport worden op kwalitatieve en spiksplinternieuwe terreinen.” 


Zes clubs

“Met de aanleg van de nieuwe terreinen willen we korfbal in Aalst alle kansen geven”, zegt schepen De Ridder. “Het is een sport in volle ontwikkeling en bovendien één van de weinige gemengde teamsporten. Met AGO Aalst hebben we een gemotiveerde en beloftevolle club in deze discipline. Maar ook G-sporters kunnen hier naar hartenlust trainen, want ook De Caspers hebben hier hun vaste trainingsbasis in openlucht.” Naast AGO en De Caspers zijn er ook vier voetbalclubs actief op de nieuwe terreinen van het Beukenhof.

 

Deze renovatie is onderdeel van het sportinfrastructuurplan ‘20-’25, gericht op het versterken van bestaande sportfaciliteiten in Aalst.

“Naast prominente projecten zoals Aquatopia en de totaalrenovatie van De Voorstad, ben ik verheugd om sportterrein Beukenhof aan deze indrukwekkende lijst toe te voegen,” besluit De Ridder.

Wil je zelf een terrein huren? Bekijk dan de mogelijkheden op webshop.aalst.be.15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page