top of page

NET OPEN. Het iconische Melkhuisje opent tijdens de lente- en zomermaanden

Goed nieuws voor de bezoekers van het stadspark van Aalst, want vanaf nu kan je opnieuw iets eten en drinken in Het Melkhuisje.

woensdag 27 maart 2024Het Melkhuisje, voor vele Aalstenaars een iconische plek in het prachtige stadspark van Aalst, staat op het punt een spannende transformatie te ondergaan. Maar vooraleer de renovatiewerken van start gaan, kan je de hele zomer lang genieten van het Melkhuisje.


“Ik ben verheugd dat we opnieuw een zomer tegemoet mogen gaan waar het Melkhuisje dé centrale ontmoetingsplek van het stadspark wordt."

Begin november haalden Bart Guns en Tom De Coster, een ondernemersduo uit Aalst, de nieuwe concessie van het Melkhuisje binnen. “Zij zagen het potentieel en wisten de jury te overtuigen met hun visie. Maar voordat de renovatie begint, opent het Melkhuisje alvast nu al eens de deuren, klaar om de lente- en zomermaanden te vullen met gezelligheid”, zegt de stad.


Zomer vol gezelligheid

“Hoewel het nog in de oude inrichting zal zijn, zijn we blij onze deuren te openen en mensen alvast een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten van het vernieuwde Melkhuisje”, aldus Bart Guns, de toekomstige uitbater. “Het wordt een zomer vol gezelligheid, met een lekker hapje en een drankje en natuurlijk een warm welkom voor iedereen die het Melkhuisje wil (her)ontdekken.”


Na de zomer zullen de langverwachte renovatiewerken starten, waardoor het Melkhuisje haar deuren tijdelijk zal sluiten. De heropening staat gepland bij de start van de paasvakantie in 2025. De gloednieuwe zaak zal dan klaar zijn om bezoekers te verwelkomen in een verbeterde omgeving.


Opgelucht

“Ik ben opgelucht dat we niet nog een zomer hoeven te overbruggen zonder een centrale ontmoetingsplaats in het stadspark”, zegt schepen Matthias De Ridder. “Hoewel we uitkijken naar het vernieuwde Melkhuisje, zullen menig Aalstenaars nu al bijzonder blij zijn dat er een tijdelijke oplossing wordt aangeboden.” Het Melkhuisje zal open zijn op woensdagnamiddag, vrijdagnamiddag, zaterdag en zondag.15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page