top of page

Nieuw clubhuis op Hardingplein te Herdersem

Er komt een nieuw clubhuis voor de plaatselijke kaatsclub en petanqueclub, Sportclub de Meivissers, op het Hardingplein in Herdersem. Het huidige clubhuis was dringend aan vernieuwing toe, onder meer het sanitaire gedeelte voldeed niet meer aan de hedendaagse normen. De sportclub was dan ook al verscheidene jaren vragende partij om hun gebouw te laten moderniseren.

woensdag 11 maart 2020

“Een omgevingsvergunning werd afgeleverd voor een nieuwbouw bestaande uit een kantine met keuken, berging, kleedruimtes en sanitair", zegt schepen van Ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt (N-VA). "Het nieuwe clubhuis wordt op dezelfde locatie opgericht als de oude constructie, maar met een oppervlakte van 150m² wel dubbel zo groot. De gebruikers kunnen op die manier hun favoriete sport met het grootste comfort en met nog meer spelvreugde beoefenen.”

“Vanuit de stad blijven we maximaal inzetten op sport", aldus Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA). "Het is een bewuste keuze daarbij niet alleen op de grote sporttakken in te zetten. Dit is dan ook een mooi project om kaatsen en petanque te waarderen en te stimuleren. Kaatsen is nu helaas wat minder bekend, maar de verhalen van mijn grootvader, René De Ridder, zal ik toch nooit vergeten. Misschien komt er zo een heropleving voor deze mooie sport.”

“Herdersem is nog de enige kaatsploeg in Groot-Aalst en speelt in tweede Nationale", besluit Eddy Boulonne, voorzitter kaatsclub SV Herdersem. "Onze club is dan ook bezig om het kaatsen in Aalst te blijven promoten. Wij doen ons best om ook dit jaar de jeugd te stimuleren om te kaatsen via de twee scholen in Herdersem. Kaatsen was vroeger de populairste sport in Vlaanderen en onze kaatsclub had dan ook enkele bekende spelers. Mijn vader Raymond Boulonne en oud-burgemeester Henry Moens behoorden tot de topkaatsers van België.”

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Nieuw leven voor Zwembadpark: een toegankelijke, groene oase

2 juli 2024

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

bottom of page