top of page

Renovatiewerken sporthal De Voorstad finaal opgeleverd

De ingrijpende renovatiewerken aan sporthal De Voorstad zijn recent afgerond. Dankzij een samenwerking tussen scholengroep Dender en SportAG en in het kader van ‘het delen van schoolsportinfrastructuur’, heeft Aalst Sport er opnieuw een moderne sportgelegenheid bij. “De Voorstad werd in 2 fasen gerenoveerd: de eerste fase focuste op de buitenkant van het gebouw en de sportzalen zelf, in fase 2 werden alle voorzieningen zoals de douches, het sanitair en de inkomhal vernieuwd,” aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

maandag 14 februari 2022Via een samenwerking tussen scholengroep Dender en SportAG in het kader van 'delen van schoolsportinfrastructuur' én met de hulp van €200.000 Vlaamse subsidies, werd Sporthal De Voorstad grondig aangepakt. Via twee fasen werd de volledige sporthal gerenoveerd.

Wat deze nauwe samenwerking met scholengroep Dender zo interessant maakt, is dat de sporthal nu ook op haar daluren (overdag) intensief gebruikt zal worden. Op die manier maken we van sporthal De Voorstad een bruisende omgeving waar altijd iets te beleven valt.

Renovatiewerken

Om te beginnen werd het dak voorzien van isolatie en een nieuwe dakdichting. Vervolgens kregen de drie sportzalen een heuse make-over, inclusief panelen aan de muren die geluids- en schokabsorberend werken. Verder zijn er zonnepanelen en zonnecollectoren voorzien en werden alle faciliteiten waaronder kleedkamers, sanitair, inkomhal, toezichtersruimte en vergaderzaal gemoderniseerd. Ook hier werden alle gevels voorzien van isolatie en een nieuwe gevelbekleding. Daarnaast zijn er toekomstplannen om het pad naar de inkom en de parking op te frissen. Dit moet eerst goedgekeurd worden op de directieraad.


“Het gebouw was al een tijdje gedateerd. Een stevige renovatie was hier dus zeker op zijn plaats.

Wat deze nauwe samenwerking met scholengroep Dender zo interessant maakt, is dat de sporthal nu ook op haar daluren (overdag) intensief gebruikt zal worden. Op die manier maken we van sporthal De Voorstad een bruisende omgeving waar altijd iets te beleven valt,” besluit schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).


Aalsterse sportverenigingen hebben opeenvolgende crisissen goed doorstaan

2 februari 2024

Aalst is middagstad van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Meld je nu aan als vrijwilliger

26 januari 2024

Ruben Verheyden en The Mighty Devils winnen Aalsterse sporttrofee

25 januari 2024

Aalst zet duidelijke koers voor subsidiebeleid

21 december 2023

bottom of page