top of page

September is Maand van de Sportclub

Van 1 tot 30 september organiseert Sport Vlaanderen in samenwerking met verschillende sportdiensten de Maand van de Sportclub. Ook Aalst Sport zet mee haar schouders onder dit initiatief. Een maand lang zet Aalst Sport Aalsterse sportclubs in de kijker om zo potentiële sporters warm te maken zich aan te sluiten bij een nieuwe club.

donderdag 1 september 2022Zoals Sport Vlaanderen het mooi verwoord: “Sporters beleven meer!”. Om die reden werken Aalst Sport en tal van Aalsterse sportclubs mee aan de ‘Maand van de Sportclub’, een campagne van Sport Vlaanderen.

Aalst Sport zet de volledige maand september Aalsterse sportclubs in de kijker om de trouwe sporter die een nieuwe uitdaging zoekt, de absolute beginner of de nog-niet-sporter warm te maken zich aan te sluiten bij een nieuwe sportclub.

Deelnemende Aalsterse sportclubs zetten hun deuren open om vrijblijvend hun sport uit te proberen. Gedurende de hele maand september kan jong en oud zo het sportaanbod in Aalst gratis ontdekken en een sportclub vinden die bij hem/haar past.

Spaarkaart

Voor de promotie van de Maand van de Sportclub, lanceert Aalst Sport een spaarkaart. Met deze spaarkaart kan elke Aalstenaar vier gratis lessen (verspreid over de maand september) volgen bij een van de deelnemende clubs. Na afloop van elke initiatieles, krijgt elke deelnemer een stempel. Bij een volle spaarkaart maak je kans op een gratis lidmaatschap bij een van de deelnemende sportclubs.

De spaarkaarten kunnen afgehaald en ingediend worden aan de balie van Aalst Sport (Schotte/Aquatopia), of kan je downloaden via de site van Aalst Sport. Meer info over de deelnemende sportclubs vind je via https://www.aalst.be/aalst-sport/september-is-maand-van-de-sportclub


Breng je sportclub naar School

In het kader van de Maand van de Sportclub is er de bijkomende actie ‘Breng je sportclub naar School’ op 28 september 2022. Verschillende Aalsterse scholen roepen hun leerlingen op om in de outfit van hun favoriete sport(club) naar school te komen. Zo treden de leerlingen op als sportambassadeur en zetten ze zo hun sport(club) extra in de kijker.


Meer info over de ‘Maand van de Sportclub’ kan je terugvinden via https://www.aalst.be/aalst-sport/september-is-maand-van-de-sportclub

Meer info over de actie ‘Breng je sportclub naar School’ kan je terugvinden via https://www.aalst.be/aalst-sport/breng-je-sportclub-naar-school

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

20 september 2023

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

30 augustus 2023

Stad zet verder in op administratieve vereenvoudiging en digitalisering

22 augustus 2023

“Nieuwe conceptnota subsidiebeleid biedt duidelijke richtlijnen voor de toekomst”

31 juli 2023

bottom of page