top of page

Stad geeft gigantische impuls aan kwalitatieve sportinfrastructuur van verenigingen

De stad Aalst levert ook dit jaar terug een enorme inspanning om de sportinfrastructuur van lokale verenigingen te verbeteren door middel van investeringssubsidies. Met trots kondigt Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) aan dat 30 aanvragen werden goedgekeurd. In totaal verstrekt de stad een bedrag van €367.000 aan subsidies, wat resulteert in een totale recordinvestering van €734.000 in kwalitatieve sportinfrastructuur in Aalst.

woensdag 24 mei 2023


Investeringssubsidies creëren financiële mogelijkheden voor sportverenigingen met eigen sportinfrastructuur, waardoor ze kwalitatief onderhoud en uitbreidingen kunnen realiseren. Het verheugt me dat clubs meer dan ooit gebruikmaken van dit ondersteuningsmechanisme en daarmee steeds meer focussen op duurzame investeringen.

Investeringssubsidies spelen een cruciale rol bij het versterken van de kwaliteit van de Aalsterse sportinfrastructuur, die wordt beheerd door sportverenigingen zelf. Bij investeringssubsidies kan een Aalstere sportclub jaarlijks maximaal 50% van zijn/haar investeringen gesubsidieerd krijgen. Schepen Matthias De Ridder benadrukt de positieve impact van deze subsidie: "Door middel van dit reglement investeren de stad en de sportverenigingen gezamenlijk in de infrastructuur. Zo werken we samen een breed en kwalitatief sportaanbod uit.”

Een goede infrastructuur is cruciaal voor sportparticipatie voor jong en oud. Bovendien ben ik heel enthousiast: het feit dat steeds meer sportverenigingen met onze steun steeds meer willen investeren in eigen infrastructuur, toont aan dat de sportverenigingen vol willen gaan voor de toekomst.

Het aantal sportverenigingen dat dit jaar steun ontvangt, is aanzienlijk gestegen. Vorig jaar vroegen 18 verenigingen een investeringssubsidie aan, dit jaar werden maar liefst 30 aanvragen goedgekeurd. Onder deze verenigingen bevinden zich onder andere 4 tennisclubs, 5 zwemclubs gevestigd in Aquatopia, 9 voetbalclubs, Okapi Aalst, Lindemans Aalst en Atletiek Land van Aalst (ALVA). De totale investeringen in infrastructuur lopen op  tot meer dan €734 000. Matthias De Ridder: "Deze investeringen omvatten onder andere de (her)aanleg van diverse tennis-, padel- en voetbalterreinen, verbeteringen aan kleedkamers, het plaatsen van ledverlichting en de opwaardering van sanitair. Zeer uiteenlopende zaken die toch stuk voor stuk broodnodig zijn om een meer kwalitatief sportaanbod te creëren."

 

Een van de verenigingen die dit jaar een subsidie heeft ontvangen, is de tennisclub Kangaroos Aalst: “Wij zijn als tennisclub zeer blij met de diverse sportsubsidies die ons door het stadsbestuur worden aangeboden. Vooral de jaarlijkse investeringssubsidies stellen ons in staat om de verbeteringswerken aan onze infrastructuur en sportuitrusting in een versneld tempo uit te voeren.” 15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page