top of page

Vanaf 1 juli goedkopere toegang voor Aalstenaars tot Pols Speelparadijs

Goed nieuws voor de inwoners van Aalst. Vanaf 1 juli kunnen alle Aalstenaars aan meer gunstige tarieven genieten van de glijbanen in Pols Speelparadijs. Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA), deelt enthousiast mee: "Na een zorgvuldige vergelijking met 25 verschillende zwembaden in Vlaanderen, zowel op sportief als recreatief vlak, hebben we nieuwe tarieven opgesteld. De nieuwe tarieven weerspiegelen voortaan het aanbod van Aquatopia.”

vrijdag 23 juni 2023Pols Speelparadijs, de nieuwste aanwinst in het Aquatopia-zwembadcomplex, opende z’n deuren in december. "Dit was een spannend moment, omdat Aalst nog nooit zo'n uitgebreid aanbod voor de allerkleinste zwemmers heeft gehad," aldus Schepen Matthias De Ridder. "Als team hadden we weinig ervaring met de exploitatie van een dergelijk complex, dus we wisten dat de echte uitdaging zou komen wanneer het grote publiek Pols Speelparadijs zou ontdekken. Nu hebben we onze uitdagingen geïdentificeerd en doen we ons best deze aan te pakken. Een van de belangrijkste aandachtspunten was onze toegangsprijs, die we dan ook meteen hebben geëvalueerd.”

 

Lagere prijzen in Pols Speelparadijs

Vanaf 1 juli betalen Aalstenaars minder voor hun toegangsticket tot het speelgedeelte van Aquatopia. Om te beginnen mogen kinderen van 0 tot en met 2 jaar nu gratis naar binnen. "Deze leeftijdsgroep kan nog niet volledig profiteren van het aanbod van Pols Speelparadijs. Op die manier zorgen we ervoor dat het hele gezin kan genieten van een gezellig uitje."

Daarnaast hebben kinderen onder de 12 jaar die binnen een week voor of na hun verjaardag komen zwemmen, vanaf 1 juli gratis toegang tot het bad. Het groepstarief geldt nu vanaf 10 personen, in plaats van 15. "Zo willen we van Aquatopia de ideale locatie maken voor het organiseren van verjaardagsfeestjes." G-sporters betalen een lager tarief van 7,5 euro, hetzelfde tarief als kinderen tussen 2 en 12 jaar. Aalstenaars ouder dan 12 jaar betalen volgens de nieuwe tarieven 9,5 euro voor Pols Speelparadijs.

 

Sportzwemmen in indrukwekkend zwembad

Voor de sportbaden blijven de tarieven voor Aalsterse kinderen onder de 12 jaar ongewijzigd. Voor volwassen zwemmers uit Aalst stijgt de prijs met 0,5 euro. Zij betalen binnenkort 4 euro voor een zwembeurt. Ook hier zwemmen kinderen onder de 12 jaar die binnen een week voor of na hun verjaardag komen, gratis. "Onze sportfaciliteiten behoren tot de beste in heel België. Onze prijzen waren echter erg laag in vergelijking met andere zwembaden, waar het sportaanbod vaak beperkter is. Daarom was een kleine aanpassing nodig." Naast de bestaande 10-beurtenkaart en het maandabonnement, introduceert Aquatopia opnieuw het jaarabonnement. Alle tarieven worden nu gesplitst op basis van leeftijd. Voor een 10-beurtenkaart betaal je 9 keer het basistarief, voor een maandabonnement betaal je 8 keer het basistarief en een jaarabonnement kost evenveel als 9 maandabonnementen.

 

Zomervakantie

Vanaf 1 juli is Pols Speelparadijs dagelijks geopend van 10 uur tot 18 uur. Op dinsdagen en donderdagen is het instructiebad de hele dag open, op de andere dagen neem je een plons van de 1 of 3 meterplank of vanop de springtoren van 5 meter hoog. Elke vrijdag kan je je uitleven op de waterspringkastelen. En na een verfrissende zwemsessie kan je genieten van een hapje en een drankje in de zomerbar van bArd'eau. Bekijk het volledig overzicht van de tarieven en openingsuren op www.aquatopia-aalst.be.

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page