top of page

Aalst sport brengt populaire nieuwe balsport naar sportcentrum Osbroek

Een combinatie tussen tennis, badminton en tafeltennis: zo laat pickleball, dat verwonderlijk genoeg niets met pickles of augurken te maken heeft, zich het best omschrijven. Voor de meesten nog onbekend terrein, maar vergis je niet, de racketsport zit in de lift.

4 juli 2022

Aalst sport brengt populaire nieuwe balsport naar sportcentrum Osbroek

"Pickleball is de ideale sport om deze zomer eens uit te proberen"

Meest recente berichten

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

Stad beëindigt beheersovereenkomst voor Zandberg en Pierre Cornelisstadion.

26 juni 2024

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Aalst sport is met haar pickleball terrein meteen ook de eerste aanbieder van de snelgroeiende sport in Oost-Vlaanderen. Pickleball is een racketsport in opmars en is een kruising tussen tennis, badminton en tafeltennis. Het spel werd uitgevonden in de jaren ’60 in Amerika en werd vernoemd naar Pickles, de vrolijke hond des huizes (én dus niet naar augurken).

Laagdrempelige balsport
Pickleball is een tactische sport. Het veld is kleiner dan bij bv. tennis, dus positionering is heel belangrijk. De racketsport is net als padel laagdrempeliger, gemakkelijker aan te leren en is bovendien minder uitputtend dan een potje tennis. Pickleball was bijgevolg vooral populair en geliefd bij ouderen.

Maar dat zal ongetwijfeld niet zo blijven. Pickleball groeit namelijk aan populariteit bij zowel jong als oud. Op de dag van vandaag worden er al verschillende toernooien en wedstrijden georganiseerd en geniet de sport ook van sponsoring, vooral om te kunnen doorgroeien in andere landen en uit te groeien tot een olympische sport. De racketsport ondergaat tegenwoordig een verjongingskuur en zit enorm in de lift.

Speelveld en regels
Het speelveld bij pickleball heeft ongeveer de zelfde afmetingen als een badmintonterrein en het net is op tennishoogte. De rackets zijn een stuk kleiner en doen denken aan tafeltennis. De bal – met gaten erin – mag maximaal een keer botsen op het veld van de tegenstander en punten kunnen alleen worden gescoord door de serverende partij.

Een compleet overzicht van de spelregels vind je hier: https://www.aalst.be/aalst-sport/pickleball-de-spelregels

Wil jij kennis maken met de nieuwste racketsport? Reserveer je terrein via info@aalstsport.be (materiaal inbegrepen).

bottom of page