top of page

Aquatopia-glijbanen krijgen vorm: “In de snelste en hoogste buis glij je door regenboogkleuren.”

Nog voor het einde van 2022 glijden de eerste kinderen door de hoge regenboogglijbaan naar beneden in het nieuwste stuk van Aquatopia. Nu de glijbanen vorm krijgen, kregen we een rondleiding van sportschepen De Ridder en het ziet er alleszins veelbelovend uit. “Dit maakt het verschil, hierdoor kan Aalst zich een centrumstad noemen”, zegt De Ridder (N-VA).

1 augustus 2022

Aquatopia-glijbanen krijgen vorm: “In de snelste en hoogste buis glij je door regenboogkleuren.”

"Die sportbaden die we in de eerste fase gerealiseerd hebben waren noodzakelijk, maar met dit recreatieve gedeelte maken we echt het verschil met vroeger. Dit maakt van Aalst een centrumstad"

Meest recente berichten

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

De Ridder is superfier op wat er gebeurt, de aanleg van glijbanen en buizen is een belangrijke stap. Duizenden kinderen zullen er de komende jaren de tijd van hun leven beleven. De werken zijn volop bezig en geschat wordt dat tegen het einde van 2022 de eerste kinderen door de glijbanen glijden. Nu zie je al de start van enkele buizen en is het beton nog niet aangekleed met zwembadtegels maar wie een beetje verbeelding heeft, weet dat de Aalsterse jeugd hiervan gaat smullen. “Hier is het familieglijbaan, met de opvangbak in één stuk. Het water loopt van de glijbaan, wordt hier opgevangen en weer naar boven gepompt. En daar komen twee buizen van daarboven. De snelste en hoogste buis loopt eerst een stukje langs buiten en komt via dat gat naar binnen. Als je erin zit, zie je regenboogkleuren. Daar heb ik persoonlijk voor gezorgd”, zegt de schepen.

Regenboogkleur
In het oorspronkelijke ontwerp hadden alle vijf de buizen en glijbanen dezelfde kleur. “Ik heb gevraagd om toch wat variatie erin te brengen. Nu is er een gele, een buis in zalmkleur, een buis in het gebroken wit en een in het rood en groen, de familieglijbaan is in het wit. In de groene buis kan je met een band. Beneden zijn de peuterglijbanen en andere kleinere glijbanen”, vertelt de schepen.

In het nieuwe gedeelte wordt er nog een derde zwembad aangelegd. “Nog een instructiebad van 150 vierkante meter om jonge zwemmertjes te leren zwemmen. Het zwembad heeft een beweegbare bodem. Zo kunnen we kinderen leren zwemmen op een aanvaardbare diepte en zonder dat andere zwemmers ertussen komen. Het is ook een revalidatiebad en geschikt voor senioren”, zegt De Ridder. Van op het terras van de horecazaak heb je zicht op dit nieuwe bad. Het plafond is mooi afgewerkt in het hout.

Pannenkoek
Dit deel van Aquatopia is volledig gericht op gezinnen met kinderen. “We bouwen dit voor de jongere kinderen, basisschoolleeftijd. Ouders of grootouders die hier met de kinderen naartoe komen en achteraf een pannenkoek eten, voor die mensen doen we het”, zegt de schepen. “Die sportbaden die we in de eerste fase gerealiseerd hebben waren noodzakelijk, maar met dit recreatieve gedeelte maken we echt het verschil met vroeger. Dit maakt van Aalst een centrumstad”, zegt de sportschepen.

De bouw van fase twee van het Aalsters stedelijk zwembad Aquatopia schiet goed op. “Op 1 augustus starten de werken aan de grote parking van Aquatopia, die wordt opnieuw aangelegd met zicht op fase 2. Het einde van de werken is voorzien voor 8 september. Tijdens die periode zal de Zwembadlaan eenrichting zijn en worden er alternatieve parkings voorzien voor wie met de wagen komt”, zo zegt de stad.

bottom of page