top of page

Eendracht Aalst blijft voetballen aan ‘t Heilig Hart: “Club gaat voor upgrade Pierre Cornelisstadion”

Eendracht Aalst blijft in de toekomst voetballen aan ‘t Heilig Hart. De droom om een nieuw stadion te bouwen wordt voorlopig opgeborgen en de club gaat vol voor een upgrade van het Pierre Cornelisstadion. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA), opgegroeid in de buurt van het stadion, is voorstander van een renovatie van het huidige stadion. “Voor mij is het niet alleen rationeel, maar ook irrationeel de beste keuze”, zegt hij.

27 april 2021

Eendracht Aalst blijft voetballen aan ‘t Heilig Hart: “Club gaat voor upgrade Pierre Cornelisstadion”

Meest recente berichten

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Johan Van Nieuwenhove vroeg in de gemeenteraad nog maar eens om een stand van zaken in het stadiondossier en jawel, er was nieuws. “Enkele jaren geleden was er een locatiestudie om op het grondgebied van Aalst eventueel geschikte plaatsen te selecteren voor een nieuw stadion Eendracht Aalst. Ik herinner mij als raadslid anno 2000 dat dit dossier al op de agenda stond: tevergeefs. Ik herinner mij de jarenlange ondersteuning van ‘blok K’ met houtbalken, wetende dat vroeg of laat deze zou moeten afgebroken worden. Wat vervolgens ook gebeurde uit veiligheidsoverwegingen”, zegt Johan Van Nieuwenhove (VB).

Vak K
“Recent behaalde de club opnieuw haar licentie binnen, wat getuigt van stabiliteit van de club en hoop geeft voor de toekomst. Een jarenlange blokkering van dit dossier, gezien de staat waarin het Pierre Cornelisstadion zich nu bevindt, zou dan ook onverantwoord zijn. Echter, meer en meer zijn de supporters, en allen die bij de club betrokken zijn, geneigd zich neer te leggen dat er finaal geen nieuw stadion kan komen”, zegt Van Nieuwenhove.

De stad zal nu de plannen van het huidige stadion bezorgen aan de club. Eendracht Aalst zal dan in overleg met de stadsdien­sten bekijken wat de mogelijkhe­den zouden kunnen zijn

Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA)
“Een snellere en vooral budgettair goedkopere manier om dit dossier eventueel op te lossen is mijn inziens de volledige renovatie van de huidige site: het heropbouwen van het vroegere vak K met een nieuwe tribune, alsook de volledige afbraak van de Europatribune (die trouwens deels afgekeurd is) en het bouwen van een nieuwe tribune op deze plaats”, aldus het gemeenteraadslid.

Upgrade
Een upgrade van het huidige stadion, dat is ook waar de stad en de club aan denken. “Maandag was er een vergadering met de voorzitter van Eendracht Aalst”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). Er is geen doorbraak wat betreft de locatiestudie die de club moet leiden naar een nieuw voetbalstadion. De zes locaties die uiteindelijk uit die studie zijn gekomen in 2017, zijn niet in eigendom van de club of de stad. Als de club zich infrastructureel wil verbeteren, is de optie ‘nieuw stadion’ wellicht de langste weg om te bewandelen. “De voorzitter van Eendracht Aalst vraagt een snellere oplossing. Bij de club leeft nu ook het idee om op de huidige site verder te gaan. Daar zijn we sinds deze week concreter mee aan de slag gegaan. Ik ben ook blij dat de vragen nu wat concreter worden dan vroeger”, zegt de schepen van Sport. “De stad zal nu de plannen van het huidige stadion bezorgen aan de club. Eendracht Aalst zal dan in overleg met de stadsdiensten bekijken wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Het initiatief zal vanuit Eendracht Aalst komen. Voor mij, die opgegroeid is in de buurt van het stadion, is dit niet alleen rationeel maar ook irrationeel de beste keuze.”

bottom of page