top of page

Extra parkeercapaciteit voor Aquatopia op parking Stedelijke Werkhuizen

Tijdens een groot openingsweekend op 17 en 18 december opende Aquatopia feestelijk haar deuren. Een waterparadijs met meer dan 200 meter aan glijbanen, een instructiebad met beweegbare bodem en een sportzaaltje vervolledigen het programma van Aquatopia. “En met succes! Tijdens de kerstvakantie hebben we dagelijks ruim 1000 bezoekers en evenveel blije gezichten geteld,” aldus schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). Om de grote menigte te voorzien van voldoende parkeergelegenheid, werkt de stad een bijkomend initiatief uit. “Vanaf voorjaar 2023 zal ook de parking van de Stedelijke Werkhuizen op piekmomenten beschikbaar zijn.”

6 januari 2023

Extra parkeercapaciteit voor Aquatopia op parking Stedelijke Werkhuizen

"Binnenkort kan je op weekdagen na 16u en in het weekend ook op de parking van de Stedelijke Werkhuizen terecht"

Meest recente berichten

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

Met een groot openingsweekend vol animaties en initiaties werd Aquatopia in december feestelijk geopend in haar finale vorm. De sportieve zwemmer vindt sinds oktober 2021 een uitlaatklep in Aquatopia, voortaan kan je er ook terecht met het hele gezin. Pol de Poema, de mascotte van Aalst Sport, pakt uit met een groot speelparadijs voor kinderen. “Deze uitbreiding brengt veel (boven)lokale interesse met zich mee. Daarom willen we ons voorzien op de grote massa, zoals tijdens de kerstvakantie al het geval was,” zegt schepen Matthias De Ridder.

Parking Werkhuizen als overloopparking
“Met een verdriedubbeling aan zwemwater en een groot waterparadijs voor kinderen, vreesden we van bij het begin van de werken dat de oude parking, door de verhardingsbeperkingen op de site, ontoereikend zou zijn. Het is bijgevolg goed dat we de locatie van de busparking rechts van Aquatopia (net zoals vroeger) hebben kunnen behouden. Zo blijft de hoofdparking louter gereserveerd voor personenwagens. Het uitgebreide programma van Aquatopia heeft intussen bewezen dat de parkeermogelijkheden beperkt zijn op piekmomenten. Daarom maken we werk van extra parkeergelegenheid op de parking van de Stedelijke Werkhuizen (Bergemeersenstraat 145). Binnenkort kan je op weekdagen na 16u en in het weekend ook hier terecht,” zegt De Ridder. “Graag roep ik nog eens op om zoveel mogelijk met de fiets naar Aquatopia te komen. Extra beweging is goed voor de gezondheid,” sluit de schepen af.

Vanaf 1 januari is de parking van Aquatopia (en binnenkort ook parking Stedelijke Werkhuizen) betalend. Het eerste half uur (zoen en zoef) is gratis, nadien betaal je €0,50/uur voor de eerstvolgende 6 uur. Alle tarieven kan je nalezen via de gloednieuwe site http://aquatopia-aalst.be/tarieven.

bottom of page