top of page

Extra skate-infrastructuur voor jonge kinderen op sportsite Osbroek

Geleidelijk aan bouwt de stad sportsite Osbroek uit tot dé outdoor sportsite in Aalst. Recent werd de nieuwste hype pickleball gelanceerd, binnenkort volgt een uitbreiding van de skate-infrastructuur.

21 september 2022

Extra skate-infrastructuur voor jonge kinderen op sportsite Osbroek

"Skaten heeft sinds de coronacrisis aan populariteit gewonnen. Op momenten waar zowat alle binnensporten verboden werden, was skaten een uitdagend alternatief. De realisatie van extra skate-infrastructuur is daarom aan de orde"

Meest recente berichten

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

30 augustus 2023

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

20 september 2023

Stad zet verder in op administratieve vereenvoudiging en digitalisering

22 augustus 2023

“Nieuwe conceptnota subsidiebeleid biedt duidelijke richtlijnen voor de toekomst”

31 juli 2023

Op het buitensportcentrum Osbroek is er nu al een atletiekpiste, twee voetbalvelden (waaronder 1 kunstgrasveld), 3 beachvolleybalterreinen, een omnisportveld, 2 krachtbalvelden, 2 basketbalterreinen, 4 petanquevelden en een betonnen skatebowl aanwezig. In het voorjaar van 2021 werden er drie rolstoeltoegankelijke padelterreinen gecreëerd en sinds kort kan je op een van de bestaande tennisterreinen ook pickleball spelen. Hierdoor wist de stad het aanbod slagsporten op de site stevig uit te breiden. Gisteren werd de realisatie van een extra skatebowl op de gemeenteraad goedgekeurd.

Schepen Matthias De Ridder licht toe: ”De huidige skatebowl op Osbroek wordt zeer vaak en intensief gebruikt. Naast de vraag voor meer infrastructuur op andere locaties – waar de stad op inspeelt via de mobiele toestellen die om de zoveel tijd verplaatst worden om ook de deelgemeenten te bedienen – was er een duidelijke nood aan skate-infrastructuur voor jonge kinderen. Om die beginners vandaag een veilige omgeving te bieden, plaatsen we een aparte skatebowl aangepast aan de noden en wensen van deze doelgroep. We zullen ook meer zitbanken voorzien voor de ouders.”

“Beginnende steppers en skaters moeten op heden tussen de meer ervaren jongeren actief zijn, wat soms tot gevaarlijke situaties leidt. Om dat in de toekomst te voorkomen, wordt er een extra skatebowl voorzien specifiek voor jonge kinderen en beginners. Deze zal laagdrempeliger en minder uitdagend zijn dan de huidige bowl om een duidelijke scheiding in gebruik te verkrijgen,” aldus schepen van Jeugd, Katrien Beulens (onafhankelijk).

“Om de nieuwe skate-infrastructuur op maat van de gebruikers te realiseren, kreeg de skate community inspraak in dit dossier. Die inbreng is soms zeer uiteenlopend, maar we trachten waar mogelijk in te gaan op de vragen. Op die manier zijn we zeker dat de infrastructuur die er komt aan de noden en verwachtingen voldoet,” besluiten schepenen De Ridder en Beulens.

bottom of page