top of page

Fungedeelte Aquatopia opent met spectaculair gala

Na een bouwtraject van drie jaar is het eindelijk zo ver: het Aalsterse zwemcomplex Aquatopia gaat volledig open voor het publiek. Het afgelopen jaar konden zwemmers er al terecht in het 50- en 25-meterbad, gisteren werd ook het fungedeelte met glijbanen en instructiebad geopend.

16 december 2022

Fungedeelte Aquatopia opent met spectaculair gala

"Ik ben blij dat we nu een attractie erbij hebben voor gezinnen met jonge kinderen. De rit naar Dendermonde kan nu eindelijk stoppen”

Meest recente berichten

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

Het Ilsebad van Aquatopia, vernoemd naar de betreurde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot, was vanavond (16 december) het decor van het openingsgala. De show werd afgetrapt door trommelaars van kunstengroep Alkuone en dansers van De Parel, die op een bodempje van enkele millimeters water een spectaculaire act brachten. Nadien begon de verstelbare bodem te zakken voor de synchrozwemmers van Neptunus Aalst.

Bouwtraject van drie jaar
“In Aalst zitten we nooit om een stunt verlegen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Dit uniek openingsgala in en rond het water toont welke faciliteiten Aquatopia allemaal heeft. Aalst behoort niet alleen tot de weinige steden met een 50-meterbad, Aquatopia beschikt ook nog eens over een 25-meterbad met twee verstelbare bodems, een systeem voor drenkelingendetectie en springtorens. De afgelopen jaren investeerden we als stad enorm in innovatieve sportinfrastructuur. Met Sportcomplex Schotte boden we zaalsporters al een hypermodern onderkomen, met Aquatopia focussen we nu op de watersporten. Na een bouwtraject van drie jaar ben ik blij dat het grootste project van deze legislatuur is afgerond en de Aalstenaar in optimale omstandigheden kan werken aan zijn conditie.”
“Vlaanderen investeert fors in sportkwaliteit en dus ook in moderne sportinfrastructuur, zoals ook hier in Aquatopia. Het is een modern en innovatief zwembadcomplex waar Aalstenaars nu ook terecht kunnen voor het meer recreatieve zwemmen. We danken het Aalsterse stadsbestuur voor de durf om dit project aan te gaan en de kunde om het tot een goed einde te brengen. Met deze nieuwe sportinfrastructuur zet Aalst zich opnieuw als sportstad in de kijker.”

Roedelroetsj en Discoduiker
Het belangrijkste moment van de avond was de opening van het fungedeelte. Daarvoor werd Pol de Poema, de mascotte van Aalst Sport, opgetrommeld. Hij nam de genodigden mee naar zijn waterparadijs. “Aquatopia biedt vanaf nu waterplezier voor de hele familie”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “De allerjongsten kunnen terecht in Pols Peuterbaden, met vier kleine glijbanen, wateremmers, fonteinen en waterpistolen. Ook de Roedelroetsj, een brede open glijbaan van 4 meter breedte, is prima voor gezinnen. Voor wie meer adrenaline wil, is er de snelle Discoduiker met lichtjes en bandenbuis De Dolle Donut. In totaal gaat het om 232 meter aan glijbanen. Voor Aalst, een centrumstad met een relatief jonge bevolking, was een dergelijk aanbod lang een groot gemis. Ik ben blij dat we nu een attractie erbij hebben voor gezinnen met jonge kinderen. De rit naar Dendermonde kan nu eindelijk stoppen”, lacht De Ridder.

Openingsweekend
Het nieuwe fungedeelte bevat ook een instructiebad voor zwem- en groepslessen (16 x 9 meter). “De verstelbare bodem laat van alles toe”, aldus schepen De Ridder. “Het bad zal enerzijds nieuwe mogelijkheden bieden voor revalidatie in zwemwater en anderzijds een totaal nieuw aanbod aan waterbeweging in Aalst. Tijdens het openingsweekend van 17 en 18 december kan je er bijvoorbeeld deelnemen aan sessies aquazumba, babyzwemmen en floatfit. En ook de internationaal gerenommeerde Mermaid Celine leert je er zwemmen als een zeemeermin. Alle initiaties zijn bijna volgeboekt. De Aalstenaar heeft duidelijk zin om het nieuwe gedeelte te ontdekken.” Tijdens de schoolweken is het fungedeelte open op woensdag, vrijdag en in het weekend. In de kerstvakantie zijn de glijbanen ook op weekdagen toegankelijk.

bottom of page