top of page

Opnieuw online huldiging voor Aalsterse sportlaureaat en sportploeg 2021

Naar jaarlijkse gewoonte viert Aalst Sport de Aalsterse sportprestaties van het afgelopen jaar tijdens een heus sportgala in sportcentrum Schotte. Maar ook in december 2021 heeft corona hier een stokje voor gestoken. Daarom heeft Aalst Sport opnieuw gekozen voor een online huldiging. Want zoals geweten blijft sporten (zeker in tijden als deze) belangrijk. Aalst Sport stelt trots de sportlaureaat en sportploeg van het jaar 2021 voor. Ruben Verheyden en het dames-estafette team Ilkje De Vlieger, Birgit Van Boxstael, Lotte Vonck en Mariska Parewyck, haalden respectievelijk de titel binnen.

20 januari 2022

Opnieuw online huldiging voor Aalsterse sportlaureaat en sportploeg 2021

Meest recente berichten

Aalsterse sportverenigingen hebben opeenvolgende crisissen goed doorstaan

2 februari 2024

Aalst is middagstad van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Meld je nu aan als vrijwilliger

26 januari 2024

Ruben Verheyden en The Mighty Devils winnen Aalsterse sporttrofee

25 januari 2024

Aalst zet duidelijke koers voor subsidiebeleid

21 december 2023

Het sportgala zoals we het kennen heeft ook in 2021 helaas niet mogen plaatsvinden. Daarom besloot Aalst Sport opnieuw deze jaarlijkse traditie in ere te houden door de sporters online te huldigen en hen via deze weg aan te moedigen te blijven sporten. De voorbije weken werd een beperkte verkiezing gehouden om de sportlaureaat en sportploeg van het jaar te selecteren. Via een digitale verkiezingsprocedure werden de titels uitgereikt.

Sportlaureaat 2021
Loper Ruben Verheyden van atletiekclub Eendracht Aalst werd verkozen als sportlaureaat 2021. In Tallinn, in Estland, klopte Ruben in een razend spannende eindspurt nipt een Spanjaard. Hierdoor pakte hij goud op de 1500m op het EK voor beloften. Daarnaast heeft Ruben in 2021 ook enkele persoonlijke records verbroken en pakte hij goud en zilver (respectievelijk indoor en outdoor) op het Belgisch Kampioenschap Atletiek alle categorieën. Op het Europees kampioenschap veldlopen in Dublin nam hij brons.

Sportploeg 2021
Atletiekclub Eendracht Aalst viel dit jaar dubbel in de prijzen. Het estafetteteam bestaande uit Ilkje De Vlieger,
Birgit Van Boxstael, Lotte Vonck en Mariska Parewyck werd verkozen tot sportploeg van het jaar 2021. De dames behaalden voor de tweede maal goud op het Belgisch Kampioenschap aflossingen. “Dankzij onze strijdvaardigheid en goede teamgeest – we komen zowel op als naast de piste goed overeen -, kunnen we het beste van onszelf blijven geven,” aldus Mariska Parewyck. In 2022 willen de dames opnieuw strijden voor die Belgische titel en beogen ze bijkomend enkele persoonlijke records te verbreken.

Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA): “Desondanks ook 2021 vals gestart is door strikte coronamaatregelen, heeft dit onze Aalsterse sporters niet tegengehouden te blijven knallen. 2021 werd dankzij hun gedrevenheid opnieuw een jaar met merkwaardige sportprestaties. Daarnaast hebben we ook niet stilgezeten op vlak van uitbreiding en innovatie, waardoor Aalst dankzij Aquatopia en de make-over van sportcentrum Osbroek voorgoed op de sportkaart terecht komt.”

Bekijk de uitreiking via onderstaande link:

bottom of page