top of page

Osbroek krijgt serieuze upgrade

Sportcentrum Osbroek krijgt binnenkort een heuse make-over. De site zal verder versterkt worden met een hockey waterveld, een kunstgrasveld voetbal en 2 kunstgras krachtbalvelden, skate infrastructuur voor jongere kinderen en free running toestellen.

17 december 2021

Osbroek krijgt serieuze upgrade

Meest recente berichten

Aalsterse sportverenigingen hebben opeenvolgende crisissen goed doorstaan

2 februari 2024

Aalst is middagstad van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Meld je nu aan als vrijwilliger

26 januari 2024

Ruben Verheyden en The Mighty Devils winnen Aalsterse sporttrofee

25 januari 2024

Aalst zet duidelijke koers voor subsidiebeleid

21 december 2023

Op het buitensportcentrum Osbroek is er nu al een atletiekpiste, twee voetbalvelden (waaronder 1 kunstgrasveld), 3 beachvolleybalterreinen, een omnisportveld, 2 krachtbalvelden, 2 basketbalterreinen, 4 petanquevelden en een betonnen skatebowl aanwezig. Sinds het voorjaar 2021 werden er bijkomend drie rolstoeltoegankelijke padelterreinen gecreëerd, naast de bestaande tennisterreinen, waardoor het aanbod slagsporten op de site al werd uitgebreid.

Mede dankzij de steun van Vlaams minister van Sport Ben Weyts via een subsidie van 310.000 euro, krijgt Sportcentrum Osbroek een heuse upgrade. Het huidige kunstgrasveld wordt omgebouwd tot een hockey waterveld, het natuurgrasveld wordt een kunstgrasveld voetbal en ook de 2 krachtbalvelden worden voorzien van kunstgras. Aanvullend breidt de skate infrastructuur uit voor jongere kinderen en komen er freerunning toestellen.

De Stad ziet op dit moment bijvoorbeeld een grote nood op het vlak van skaten. Op dit moment is er reeds een betonnen skatepark aanwezig, maar de beschikbare oppervlakte is echter te beperkt voor de veelheid en diversiteit aan gebruikers. Een skate-infrastructuur voor jongere kinderen is daarom aangewezen. Aan het skaten zal freerunning gekoppeld worden. Daarnaast komt er ook een hockey waterveld. De hockeyclub die vandaag al actief is op de site Osbroek groeit erg sterk. Indien er geen aangepaste infrastructuur voor de club komt, vreest men te moeten uitwijken naar omliggende gemeenten. De uitbreiding komt daarom geen dag te vroeg.

Met deze upgrade in onze buitensportaccomodatie, mogen we gerust stellen dat we na een heuse inhaalbeweging te hebben gedaan de afgelopen jaren - met onze top binnensportaccomodatie Schotte en het spiksplinternieuwe zwemparadijs Aquatopia - nu een voorsprong nemen en Aalst definitief als sportstad op de kaart zetten. Ik ben fier op het volledige team Sport om de Vlaamse overheid opnieuw te overtuigen ons hierbij te steunen.

bottom of page