Samenwerkingsovereenkomst tussen stad Aalst
en Koninklijk Wielercomité goedgekeurd

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Koninklijk Wielersportcomité Aalst op maandag volgend op de aankomst van de Ronde van Frankrijk, het grootste zomerevenement in onze stad: het Natourcriterium. Hierbij verleent de stad Aalst steeds uitgebreide financiële en logistieke steun aan het KWSCA. Voortaan hebben beide partijen een meerjarige samenwerkingsovereenkomst.

2 maart 2022

Samenwerkingsovereenkomst tussen stad Aalst 
en Koninklijk Wielercomité goedgekeurd

Recent nieuws

Leerlingen ’t Meivisje en SBS De Zonnebloem mogen glijbanen Aquatopia uittesten

9 november 2022

Aquatopia en Utopia slaan handen in elkaar voor studenten

10 november 2022

Bouw Aquatopia-glijbanen in laatste rechte lijn: “Ziet het kinderparadijs er niet fantastisch uit?”

11 oktober 2022

Aquatopia-tekenwedstrijd: “Drie klassen mogen de glijbanen komen uittesten”

4 oktober 2022

Na de Ronde van Frankrijk gaat er in ons land traditioneel een reeks criteriums van start. Onze charmante stad Aalst mag hier steeds de spits afbijten met iedere keer tal van grote namen aan de start en een groot volksfeest tot gevolg.

Jaarlijks verleent de stad Aalst uitgebreide financiële en logistieke steun aan het eerste na-tourcriterium, georganiseerd door het Koninklijk Wielersportcomité Aalst. “Tot op heden werd de samenwerking tussen beiden steeds besproken en behandeld tijdens een uitgebreid College van Burgemeester en Schepenen. Omdat een aantal afspraken jaarlijks terugkeren en een goede en transparante samenwerking noodzakelijk is, heeft de stad gestreefd naar een meer structurele samenwerking, vastgelegd in een samenwerkingsconvenant,” aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

De overeenkomst is voor beide partijen de werkbasis voor de volgende jaren. Hierdoor dienen enkel nog variabele zaken, eigen aan het criterium, besproken te worden. Naast de samenwerkingsconvenant dient jaarlijks ook rekening gehouden te worden met de richtlijnen en beslissingen van het BNIP (Bijzonder nood- en interventieplan). Door het opstellen van deze overeenkomst, is de organisatie van het Criterium alvast verzekerd tot en met 2025.