top of page

  2000  

FRANCOIS CORNELIS

François Cornelis werd sportlaureaat van de stad Aalst in de discipline atletiek. Tijdens zijn carrière bij Eendracht Aalst veroverde Cornelis tal van titels. Ook op de masters deed hij het goed. Enkele opmerkelijke titels: op de M70 behaalde Cornelis samen met Gaston Cornelis, J-Pierre Van Impe en Henri Lenoir het Belgisch record op de 4x200m; daarnaast behaalde Cornelis 2 individuele Belgische records op de 200m, zowel in de categorie M65 als M75.

  2001  

Gery Verbruggen is een excellente bowler met een indrukwekkend trackrecord. Hij begon op zijn tiende met spelen op de Speelberg in Beersel. Vanaf zijn 16e wordt hij een veilige gok voor de nationale teams. Hij won verschillende titels op Europees en wereldniveau.

Verbruggen werd in 1999 te Abu Dhabi wereldkampioen in de klasse 'singles' en tweede in de 'masters' van het 10-pin-bowlen. Tevens vestigde hij er een nieuw wereldrecord met 3527 kegels. Daarnaast behaalde hij in 1997 goud en in 2005 zilver op de Wereldspelen en won hij viermaal de Europese bowling tour. Ook werd hij driemaal derde in de wereldbeker.

In 2001 voerde hij de Europese ranglijst aan en stond hij zesde op de wereldranglijst. 

GERY VERBRUGGEN

Bron afbeelding: BC De Speelberg

Bron tekst: Gery Verbruggen - loopbaan

Bron tekst Gery Verbruggen 

Bron tekst: Atletiek.be

Bron afbeelding 1 &2: De Voorpost | 15 juni 1990

  2002 & 2003  

TIMOTHY HUBERT

Timothy Hubert van de Atletiekclub Eendracht Aalst werd twee jaar op rij sportlaureaat van de stad Aalst. Timothy presteerde zowel op provinciaal, nationaal als internationaal niveau. Hij behaalde bij het hoogspringen negen titels.

 

Wanneer Hubert vandaag nog deelneemt aan een kampioenschap, is dit vooral omdat hij er plezier uit haalt. Echter, trainen doet hij er niet meer voor: "Als eigenaar van een accountancy- en rekruteringskantoor heb ik daar gewoonweg geen tijd meer voor. Ik vertrouw op mijn jarenlange ervaring. Die techniek verleer je nooit, al begint de afwerking met de jaren toch soms wat te wensen over te laten." 

"2m zal ik wellicht nooit meer halen, maar 1m85 moet er toch weer inzitten."

  2004  

ERWIN VAN NIEUWEHOVE

Erwin Van nieuwenhove begon met atletiek in 1972 met een overwinning op de ‘scholenveldloop’ in het park van Aalst. Hij specialiseerde zich na 800m en veldlopen in speerwerpen en meerkampen.

In 1989 werd Van Nieuwenhove voor de eerste maal uitgeroepen tot sportlaureaat van de stad Aalst. Maar liefst 15 jaar later ontvangt hij deze titel voor een tweede keer.

 

Van Nieuwenhove werd in 2004 Vice-Europees kampioen meerkamp en vierde op de Wereldkampioenschappen indoor. In 2017 ontving Van Nieuwenhove vervolgens The Lifetime Achievement Award van de stad Aalst.

In totaal behaalde Van Nieuwenhove 120 titels: 31 Belgische, 20 Vlaamse en 69 Provinciale.

Bron tekst: Atletiek land van Aalst

Bron afbeelding 1: Stad Aalst

Bron afbeelding 2: Voor Allen | 27 oktober 1978 

Bron afbeelding 3: De Voorpost | 17 juli 1981

  2005  

WILFRIED DUBOIS

Wilfried Dubois is pas vrij laat met het competitie lopen begonnen. Tot zijn achtentwintigste legde hij zich toe op wielrennen. Na het overlijden van zijn ouders heeft hij de switch gemaakt.

 

In San Sebastian in de masters categorie werd Dubois in 2005 vice-wereldkampioen op 1.500 meter met een tijd van 4 minuten en 3 seconden. Enkele maanden eerder zette Dubois over dezelfde afstand bij de Vlanderscup in Vlierzele de beste wereldjaarprestatie neer: 3 minuten en 59 seconden.

In de wereldlijst aller tijden van de 45-plussers stond Dubois in 2005 met één seconde verschil achter de Brit Peter Molloy.

  2006