top of page

  2010  

  2011  

Helen Haentjens werd in 2011 uitgeroepen tot sportlaureaat van de stad Aalst in de discipline turnen. In 2011 werd Haentjens Vlaams en Belgisch kampioene bij de seniores, behaalde zilver op de Gymfinales en haalde op de World Age Group Competitions 2010 in Metz zilver bij de 17-18 jarigen. Eind 2010 werd ze bekroond als tumbler van het jaar.

Haentjens werd gecoacht door Natalie De Neef en treedt zo in haar voetsporen. De Neef werd in 1996 zelf uitgeroepen tot sportlaureaat van de stad Aalst.

HELEN HAENTJENS

  2012  

EVELYN ARIJS

Evelyn Arys is een voormalig  wielrenster, die zich toelegde op  baanwielrennen en  wegwielrennen. Ze werd meerdere keren Belgisch kampioene, bij de nieuwelingen, de junioren en in 2011 bij de elite. In 2012 werd ze Europees kampioene bij de beloften. Arys reed in 2009 voor Lotto-Belisol Ladies, in 2011 en 2013 voor Sengers Ladies Cycling Team, in 2012 voor Kleo Ladies Team en in 2014 en 2015 reed ze voor Topsport Vlaanderen-Pro-Duo.

Wegens een aanhoudende zitvlakblessure heeft Arys haar carrière in 2016 definitief beeïndigd. 

Haar indrukwekkend palmares kan je hier terugvinden. 

  2013  

WILFRIED DUBOIS

Wilfried Dubois is pas vrij laat met het competitie lopen begonnen. Tot zijn achtentwintigste legde hij zich toe op wielrennen. Na het overlijden van zijn ouders heeft hij de switch gemaakt.

 

In San Sebastian in de masters categorie werd Dubois in 2005 vice-wereldkampioen op 1.500 meter met een tijd van 4 minuten en 3 seconden. Enkele maanden eerder zette Dubois over dezelfde afstand bij de Vlanderscup in Vlierzele de beste wereldjaarprestatie neer: 3 minuten en 59 seconden.

In de wereldlijst aller tijden van de 45-plussers stond Dubois in 2005 met één seconde verschil achter de Brit Peter Molloy.

Bron tekst: Evelyn Arijs

Bron afbeeldingen: De Wielersite

YANNICK VAN DEN BLEEKEN

Als kleuter was Van Den Bleeken reeds in de turnhal te vinden. Echter op zijn 22ste heeft hij zijn wedstrijdturnen verplicht stop moeten zetten na een zware blessure. 4 jaar later, in 2011, is hij terug van weggeweest. Enkele knappe prestaties later, waaronder brons op het BK te Beveren en goud op het BK te Mortsel, werd de tumbler verkozen tot individuele sportlaureaat van de stad Aalst. Voor Yannick was deze titel een mooi slotakkoord voor zijn gehele carrière als atleet. In juni 2013, na de afloop van het seizoen, zette hij er definitief een punt achter.

Bron tekst & afbeelding 2: Denderend Aalst

Bron tekst: De Koninklijke Turnkring

Bron afbeelding 2: De Koninklijke Turnkring

Bron afbeelding 3: De Koninklijke Turnkring

  2014  

DIEDERICK SCHELFHOUT

Diederick Schelfhout groeide op met een zadel tussen zijn benen en het liefst nog met twee wielen op de piste ook. Sinds zijn acht jaar is hij wielrenner, een vak dat hij van zijn vader (ex-profrenner) met de paplepel meekreeg. Diederick komt uit in de C3-klasse voor renners met een fysieke beperking. Bij een motorongeval raakte hij zwaar verbrand en daardoor ondervindt Diederick permanent een verlies in spier- en zenuwfuncties. Zijn droom om profwielrenner te worden, viel in duigen, maar Diederick heroriënteerde en werd een topper in het para-cycling circuit.

Schelfhout won al heel wat medailles op het WK baanwielrennen. Van Mexico over Los Angeles tot in Rio. In 2019 pakte hij opnieuw zilver en brons in Apeldoorn (Nederland). Zijn volgende grote uitdaging: de Paralympische Spelen van 2021 in Tokio.

Bron tekst: Parantee-Psylos

Bron tekst: Wielerverhaal

Bron afbeeldingen 1&2: Het Laatste Nieuws, 15 maart 2019