SPORTLAUREATEN

2010

  2010  

  2011  

Helen Haentjens werd in 2011 uitgeroepen tot sportlaureaat van de stad Aalst in de discipline turnen. In 2011 werd Haentjens Vlaams en Belgisch kampioene bij de seniores, behaalde zilver op de Gymfinales en haalde op de World Age Group Competitions 2010 in Metz zilver bij de 17-18 jarigen. Eind 2010 werd ze bekroond als tumbler van het jaar.

Haentjens werd gecoacht door Natalie De Neef en treedt zo in haar voetsporen. De Neef werd in 1996 zelf uitgeroepen tot sportlaureaat van de stad Aalst.

HELEN HAENTJENS

  2012  

EVELYN ARIJS

Evelyn Arys is een voormalig  wielrenster, die zich toelegde op  baanwielrennen en  wegwielrennen. Ze werd meerdere keren Belgisch kampioene, bij de nieuwelingen, de junioren en in 2011 bij de elite. In 2012 werd ze Europees kampioene bij de beloften. Arys reed in 2009 voor Lotto-Belisol Ladies, in 2011 en 2013 voor Sengers Ladies Cycling Team, in 2012 voor Kleo Ladies Team en in 2014 en 2015 reed ze voor Topsport Vlaanderen-Pro-Duo.

Wegens een aanhoudende zitvlakblessure heeft Arys haar carrière in 2016 definitief beeïndigd. 

Haar indrukwekkend palmares kan je hier terugvinden. 

  2013  

WILFRIED DUBOIS

Wilfried Dubois is pas vrij laat met het competitie lopen begonnen. Tot zijn achtentwintigste legde hij zich toe op wielrennen. Na het overlijden van zijn ouders heeft hij de switch gemaakt.

 

In San Sebastian in de masters categorie werd Dubois in 2005 vice-wereldkampioen op 1.500 meter met een tijd van 4 minuten en 3 seconden. Enkele maanden eerder zette Dubois over dezelfde afstand bij de Vlanderscup in Vlierzele de beste wereldjaarprestatie neer: 3 minuten en 59 seconden.

In de wereldlijst aller tijden van de 45-plussers stond Dubois in 2005 met één seconde verschil achter de Brit Peter Molloy.

Bron tekst: Evelyn Arijs

Bron afbeeldingen: De Wielersite

YANNICK VAN DEN BLEEKEN

Als kleuter was Van Den Bleeken reeds in de turnhal te vinden. Echter op zijn 22ste heeft hij zijn wedstrijdturnen verplicht stop moeten zetten na een zware blessure. 4 jaar later, in 2011, is hij terug van weggeweest. Enkele knappe prestaties later, waaronder brons op het BK te Beveren en goud op het BK te Mortsel, werd de tumbler verkozen tot individuele sportlaureaat van de stad Aalst. Voor Yannick was deze titel een mooi slotakkoord voor zijn gehele carrière als atleet. In juni 2013, na de afloop van het seizoen, zette hij er definitief een punt achter.

Bron tekst & afbeelding 2: Denderend Aalst

Bron tekst: De Koninklijke Turnkring

Bron afbeelding 2: De Koninklijke Turnkring

Bron afbeelding 3: De Koninklijke Turnkring

  2014  

DIEDERICK SCHELFHOUT

Diederick Schelfhout groeide op met een zadel tussen zijn benen en het liefst nog met twee wielen op de piste ook. Sinds zijn acht jaar is hij wielrenner, een vak dat hij van zijn vader (ex-profrenner) met de paplepel meekreeg. Diederick komt uit in de C3-klasse voor renners met een fysieke beperking. Bij een motorongeval raakte hij zwaar verbrand en daardoor ondervindt Diederick permanent een verlies in spier- en zenuwfuncties. Zijn droom om profwielrenner te worden, viel in duigen, maar Diederick heroriënteerde en werd een topper in het para-cycling circuit.

Schelfhout won al heel wat medailles op het WK baanwielrennen. Van Mexico over Los Angeles tot in Rio. In 2019 pakte hij opnieuw zilver en brons in Apeldoorn (Nederland). Zijn volgende grote uitdaging: de Paralympische Spelen van 2021 in Tokio.

Bron tekst: Parantee-Psylos

Bron tekst: Wielerverhaal

Bron afbeeldingen 1&2: Het Laatste Nieuws, 15 maart 2019

  2015  

KOEN NAERT

Bron tekst: Koen Naert

Bron afbeelding: Koen Naert

Koen Naert is een atleet die zich heeft toegelegd op de lange afstanden. Aanvankelijk deed hij in de winter aan veldlopen en concentreerde hij zich in het zomerseizoen vooral op de 5000 m en de 10.000 m. Sinds 2015 richt hij zich in toenemende mate op de wegatletiek en is met name de marathon daarin centraal komen te staan. Op dit onderdeel nam hij deel aan de Olympische Spelen en werd hij in 2018 Europees kampioen.

Naert beoefende zijn sport sinds januari 2012 deeltijds; daarnaast was hij actief als verpleger in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Sinds 2016 is hij professioneel atleet.

  2016  

KATOKE VAN DEN BRULLE

Met haar prestaties in het speerwerpen viel Katoke Van den Brulle meermaals in de prijzen. Titels, podiumplaatsen op kampioenschappen en records waren, met de regelmaat van een klok, haar deel.

Op de Flanders Cup Allonsius Sport meeting, in het jaar dat Van den Brulle uitgeroepen werd tot sportlaureaat van de stad Aalst, kwam ze in haar vijfde worp tot 55m43, goed voor een verpulvering van zowel haar persoonlijk record (53m53) als het Belgisch beloftenrecord (54m90). Dit record staat tot op vandaag op haar naam.

Bron tekst: Atletiek Land van Aalst

Bron tekst: Atletieknieuws

Bron afbeelding 1: Atletieknieuws

Bron afbeelding 2: Het Nieuwsblad, 21 april 2017

  2016  

PIETER CLAUS

Pieter Claus is een atleet gespecialiseerd in de middellange afstand. Hij veroverde vier Belgische titels. Claus nam in 2015 op de 1500 m deel aan de Europese kampioenschappen U23. Hij werd uitgeschakeld in de reeksen. In 2016 werd hij op deze afstand voor het eerst Belgisch kampioen.

Wist je dat deze viervoudig Belgisch 1500m-kampioen opnieuw gecoacht wordt door zijn vader? In het verleden maakte Claus de overstap van zijn vader naar de groep van Van Paemel, maar sinds kort traint de atleet weer onder het toeziend oog van coach en vader Claus. 

Bron tekst: Pieter Claus

Bron tekst: Atletieknieuws

Bron afbeelding 1: Atletieknieuws

Bron afbeelding 2: Chipka november 2017

  2017  

FRAN VANDERSTUKKEN

  2018  

TIMOTHY

VAN HOUTEM

Bron tekst: 3PT

Bron afbeelding 1: 3PT

Bron afbeelding 2: Stad Aalst

Timothy Van Houtem is de eerste triathlonner die de titel sportlaureaat van de stad Aalst weet te bemachtigen. In de Challenge van Madrid in 2018, een triatlon over de volledige afstand, won Van Houtem na een indrukwekkende wedstrijd. Hierdoor mocht hij zich officieel Europees kampioen triatlon long distance noemen.

  2019