Sporthal Denderdal.jpg

VACCINATIECENTRUM DENDERDAL

Sporthal Denderdal in Erembodegem wordt het vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Regio Aalst. Dit betekent dat de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zich daar kunnen laten vaccineren. De keuze viel op Sporthal Denderdal omwille van de centrale ligging en de goede uitrusting. Er komt ook een oplossing op maat voor minder mobiele mensen.

De burgemeesters rollen de lokale vaccinatiestrategie samen uit. Vanaf deze week zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra aan de beurt, eind januari volgen de zorgprofessionals in de ziekenhuizen. In februari volgt de eerstelijnszorg, waaronder de huisartsen en personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen. Vaccinatie gebeurt bij deze laatste groep voornamelijk in de instellingen zelf.
 

“De stad Aalst neemt haar verantwoordelijkheid in zeer nauwe samenwerking met de andere gemeentes van de Eerstelijnszone Regio Aalst. We hebben het ambitieniveau om één van de meest kwalitatieve en snelste vaccinatiecentra van Vlaanderen te worden”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Zodra de vaccins voor de brede bevolking beschikbaar zijn, staan we klaar om onze inwoners in te enten. Ik ben ervan overtuigd dat we dit allemaal samen massaal gaan doen. We snakken zo naar onze vrijheid. Het vaccin leidt ons daar naartoe.”
 

Verschillende vaccinatiestraten

Het vaccinatiecentrum moet tegen 1 februari klaar zijn en zal operationeel zijn tot de vaccinatiecampagne is afgerond. Er is voldoende ruimte om 10 vaccinatiestraten in te richten, goed voor het maximaal vaccineren van zoveel mogelijk inwoners per dag, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Er zullen ook 's avonds en in het weekend vaccinatiemomenten zijn. Als er meer vaccins beschikbaar zijn, kan er ook nog een versnelling hoger geschakeld worden.

 

Centraal en mobiel

De stad Aalst zorgt met Sporthal Denderdal voor een centrale plek waar we kwaliteitsvol kunnen vaccineren, rekening houdend met ieders comfort. Voor wie zich niet naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, zorgen we voor een oplossing op maat, zoals een vaccinatie via de huisarts of via mobiele ploegen. Dat wordt nog verder uitgewerkt. Veel hangt af van het type vaccin dat op dat moment beschikbaar is en op welke manier het getransporteerd en toegediend moet worden.

Mobiliteit
Erembodegem wordt het epicentrum van de grootste logistieke operatie van onze regio. Dit heeft uiteraard een impact op het verkeer. De site is voorzien van 120 parkeerplaatsen in haar directe omgeving. Wanneer dit niet voldoende blijkt te zijn, kan er bekeken worden om de bestaande capaciteit uit te breiden. Voor het personeel zullen alvast extra parkeerplaatsen voorzien worden op het grasveld achter de sporthal. De politie zorgt voor een vlotte verkeersafwikkeling en zal ingrijpen indien nodig. Er is ook telkens securitypersoneel aanwezig. De stad vraagt iedereen om geen nodeloze overlast te bezorgen voor de buurtbewoners.

Uitnodiging

Wie vanaf maart in aanmerking komt voor een vaccinatie, zal zo snel mogelijk hiervoor een uitnodiging ontvangen. De regio zal over de praktische opstart ook uitgebreid communiceren via de communicatiekanalen.

Meer algemene info via www.laatjevaccineren.be.

Heb je nog vragen specifiek over vaccinatiecentrum Denderdal? Klik dan hier.