top of page

Aftellen naar opening nieuw zwembad: “Het zal indrukwekkend worden”

Wie regelmatig in de buurt van het nieuwe zwembadcomplex van de stad Aalst komt, heeft de voorgaande weken een grote vooruitgang kunnen vaststellen. In januari werden de zijmuren van zowel het vijftigmeter-sportbad als het vijfentwintigmeter-zwembad geplaatst. Het vijftigmeter-sportbad werd vervolgens overkapt. Deze week op het programma: de overkapping van het vijfentwintigmeter-zwembad.

18 februari 2021

Aftellen naar opening nieuw zwembad: “Het zal indrukwekkend worden”

Stad geeft gigantische impuls aan kwalitatieve sportinfrastructuur van verenigingen

24 mei 2023

Rechtzetting 1-mei toespraak Vooruit

2 mei 2023

Aalst Sport pioniert in objectieve tarieven voor sportinfrastructuur

28 april 2023

Inkomprijzen Aquatopia dalen, temperatuur baden stijgt

26 april 2023

Fase 1 van het nieuwe zwembadcomplex krijgt stilaan vorm. Na enkele tegenslagen door corona en moeilijke weersomstandigheden, zijn de werken weer volop aan de gang. Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA), is alvast een kijkje gaan nemen. “Binnen enkele weken, wanneer de werken niet langer weersafhankelijk zijn, kunnen we met zekerheid de openingsdatum meegeven. Dan kunnen we – naast de vrijheid waar we allemaal naar snakken – ook aftellen naar het nieuwe zwembad”, zegt hij.

Pak meer zwemwater
Het nieuwe zwembadcomplex voorziet een volledig nieuwe infrastructuur met een pak meer zwemwater. Naast het traditionele vijftigmeter-sportbad, biedt het nieuwe zwembadcomplex een vijfentwintigmeterbad. Hier kunnen jonge zwemmers in alle rust leren zwemmen onder professionele begeleiding. Dankzij de beweegbare bodem kan dit bad bovendien tot 3,8 meter diep gaan. Ideaal voor duikers en schoonspringers. Het bad wordt voorzien van twee springplanken van 1 meter, twee van 3 meter en een springtoren van 5 meter. Beide baden zijn voorzien van tribunes, ideaal om ook naar waterpolowedstrijden te kijken”, zegt De Ridder.

“Het is fenomenaal om iets waar jarenlange voorbereiding op papier aan vooraf ging, eindelijk vorm te zien krijgen. Tijdens het werfbezoek werd duidelijk hoe indrukwekkend het zwembadcomplex zal worden. We wachten allemaal in spanning af tot de opening van fase 1”, aldus schepen De Ridder.

bottom of page