top of page

Aquatopia helemaal klaar op 17 december: “Een waar speelparadijs voor kinderen”

Het nieuwe stedelijk zwembad van Aalst, Aquatopia, is bijna helemaal klaar. Aquatopia opent volledig haar deuren tijdens een groot openingsweekend op 17 en 18 december. “Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien. Om alles in gereedheid te brengen en de bouwwerken te finaliseren, sluit het zwembad drie weken in november”, zegt de schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

27 september 2022

Aquatopia helemaal klaar op 17 december: “Een waar speelparadijs voor kinderen”

"Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien"

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

Op zaterdag 17 december zal het nieuwe gedeelte van Aquatopia eindelijk openen. Het sportgedeelte is al een schot in de roos gebleken. Vanaf de Kerstvakantie zal elk zich kunnen uitleven in het recreatieve deel. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) is enthousiast. “Waar het oude Stedelijk Zwembad hoofdzakelijk bestond uit een 50-meterbad, pakt Aquatopia uit met een snelle glijbaan met lichteffecten van 94 meter, een langzamere en bochtige glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen van 86 meter, een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien”, zegt de schepen. “Een waar speelparadijs voor kinderen. Daarnaast zal er ook nog een derde instructiebad met beweegbare bodem zijn. Tijdens het openingsweekend worden er daarnaast nog tal van animaties en initiaties voorzien. Het volledige programma lees je binnenkort op de kanalen van Aquatopia.”

Gedurende de hele looptijd van de bouwwerken, werd steeds getracht om het zwembad maximaal open te houden. Om Fase 1, het sportgedeelte, en Fase 2, het recreatieve gedeelte, nu met elkaar te verbinden, moet het zwembad helaas even sluiten. “Omwille van veiligheidsrisico's en de installatie van de nieuwe balie moeten we het zwembad sluiten voor publiek. Dat zal zijn vanaf 31 oktober tot zaterdag 19 november. We zullen die sluiting aangrijpen om een aantal controles en onderhoudswerken uit te voeren, alsook noodzakelijke opleidingen voor het personeel”, zegt de schepen.

Voor de periode waarin klanten geen toegang tot het zwembad krijgen, kunnen zij hun abonnement verlengen opdat er geen zwembeurten verloren gaan. Vanaf zaterdag 19 november is iedereen weer welkom in het 25- en 50-meterbad. Scholen en sportverenigingen kunnen reeds terecht vanaf maandag 14 november aangezien zij een aparte toegang hebben en geen gebruik maken van de balie of kiosk.

bottom of page