top of page

Aquatopia voert aanpassingen door voor optimale zwemervaring

Een betere signalisatie, polsbandjes voor abonnees en aangename temperaturen in de zwembaden en douches: de afgelopen maanden werd er niet stilgezeten in Aquatopia. Uit een tevredenheidsenquête kwamen enkele verbeterpunten naar voren, waarmee Aalst Sport aan de slag ging. “Dankzij deze enquête hebben we inzicht gekregen in de verwachtingen van de bezoekers van Aquatopia. Deze waardevolle inbreng nemen we ook mee naar fase 2,” aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

14 maart 2022

Aquatopia voert aanpassingen door voor optimale
zwemervaring


"We streven naar een Aquatopia waar iedereen zich welkom voelt. De aanpassingen die al werden doorgevoerd in combinatie met die die nog in de pijplijn zitten, moeten hier mee voor zorgen"

Recreatieve gedeelte Aquatopia blijft open: "Maar veiligheid van bezoekers voorop"

30 november 2023

Tijd voor doorstart bij Eendracht Nieuwerkerken

28 november 2023

UiTPAS verplichting omgezet in stimulans: herziening werkingssubsidiereglement geeft sportclubs de nodige ademruimte

28 november 2023

Nieuwe concessionaris voor Melkhuisje gevonden

8 november 2023

In december vorig jaar nam Aalst Sport een online enquête af bij de bezoekers van Aquatopia, met tevredenheidsvragen over onder meer de infrastructuur en de openingsuren. Een kleine 300 bezoekers namen daaraan deel en gaven een aantal verbeterpunten mee.
Na een grondige analyse van de resultaten zijn een aantal van de verbeterpunten al in orde gebracht. Zo kunnen zwemmers met een abonnement nu een beroep doen op een polsbandje, waarmee ze hun locker rechtstreeks kunnen openen. De temperatuur van de baden werd verhoogd en die van de douches verlaagd, om de zwembeleving zo aangenaam mogelijk te maken. Verdwalen tussen de 128 kleedcabines is ook verleden tijd, want nieuwe signalisatie wijst je nu vlot de weg doorheen het zwemcomplex.

Een aantal andere zaken zitten nog in de pijplijn:
- Kapstokken en plankjes in de douches
- Een luie trap voor minder mobiele mensen en G-sporters
- Privacy in de wc’s ter hoogte van de douches
- Vlotter parkeren

“We zijn ons bewust van de parkeerproblematiek tijdens piekmomenten in Aquatopia. Toch gaan we nog even op onze tanden moeten bijten: de werf van fase 2 zal tot het einde van haar werken verschillende parkeerplaatsen in beslag nemen. Mogelijke oplossingen om extra parkeercapaciteit te voorzien van zodra fase 2 haar deuren opent, worden momenteel onderzocht,” zegt schepen Matthias De Ridder (N-VA).

De planning tussen clubs en publiekszwemmers wordt op dit moment onder de loep genomen. Er wordt gezorgd voor een betere samenwerking zodat publiekszwemmers kunnen genieten van het uitgebreide aanbod dat Aquatopia te bieden heeft. De nieuwe planning zal ingaan vanaf september 2022. De opening van het fungedeelte staat gepland voor najaar 2022.

bottom of page