top of page

Bouwwerken recreatieve zone Aquatopia klaar eind dit jaar

De werken aan het tweede deel van het nieuwe Aalsters stedelijk zwembad Aquatopia zijn volop aan de gang. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) bezocht de werf en geeft een update.

23 maart 2022

Bouwwerken recreatieve zone Aquatopia klaar eind dit jaar

"Wist-je-datje: de tegels van het oude bad werden behouden, waardoor de oude kuip de basis vormt voor de nieuwe kelder"

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

30 augustus 2023

Kunstgrasveld Beukenhof vernieuwd: “Korfbal, voetbal en G-sport alle kansen geven”

20 september 2023

Stad zet verder in op administratieve vereenvoudiging en digitalisering

22 augustus 2023

“Nieuwe conceptnota subsidiebeleid biedt duidelijke richtlijnen voor de toekomst”

31 juli 2023

Fase 1 van Aquatopia is ondertussen al een tijdje open. Die twee zwembaden zijn gericht op de sportieve zwemmer en op de kinderen die leren zwemmen. Op de plek van het oude zwembad wordt nu fase 2 gerealiseerd en daar ligt de focus volledig op plezier. Er komt onder meer een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien. Daarnaast heeft fase 2 ook een instructiebad met beweegbare bodem voor onder andere aquafitness en om kinderen te leren zwemmen en een multifunctioneel sportzaaltje dat je later kan afhuren. De opening van fase 2 staat dit najaar gepland.

Schepen Matthias De Ridder ging een kijkje nemen op de werf. “De grond op de werf is momenteel zo slecht dat we grondstabilisatie doen met kalk. Op die manier verstevigen we de grond (en het draagvermogen) en kunnen machines opnieuw makkelijker hun doorgang vinden”, zegt de schepen. “Daarnaast werd de grond bekist in het bestaande bad, storten en polieren we vandaag de vloer van het nieuwe instructiebad en worden de wanden en kolommen in de bestaande kelder bekist, van wapening voorzien en gestort.”

bottom of page