top of page

Elke zaterdagnamiddag speelzwemmen in Aquatopia

Heel de zomer lang kon jong en oud zich uitleven in Aquatopia tijdens een namiddag speelzwemmen, op het luchtkasteel of door een sprong te wagen van de duiktorens. Op die manier wou Aalst Sport tegemoetkomen aan de grote vraag van families met kinderen. “En met succes. Daarom voert Aquatopia vanaf zaterdag 3 september tot opening fase 2 alvast een vaste namiddag speelzwemmen in”, aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

28 augustus 2022

Elke zaterdagnamiddag speelzwemmen in Aquatopia

"Voortaan kan je elke zaterdagnamiddag in Aquatopia terecht om naar hartenlust te spelen in laagwater. Zo willen we ook tijdens schoolweken tegemoetkomen aan de vraag van gezinnen met kinderen"

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

Tijdens de zomermaanden juli en augustus speelde Aquatopia succesvol in op de grote vraag naar speelzwemmen. “Er werd dagelijks plaats gemaakt voor kinderen door laagwater te voorzien, wekelijks lag het luchtkasteel te water en kon je een duik nemen van een van de springtorens. Op die manier vonden ook gezinnen met kinderen verfrissing op hete zomerdagen”.

Vanaf 3 september schakelt Aquatopia terug over op de openingsuren tijdens schooldagen. “Mits volgende aanpassing: voortaan kan je elke zaterdagnamiddag in Aquatopia terecht om naar hartenlust te spelen in laagwater. Zo willen we ook tijdens schoolweken tegemoetkomen aan de vraag van gezinnen met kinderen”, zegt Matthias.

Opening fase 2
De nieuwe openingsuren gelden voorlopig vanaf 3 september tot en met de opening van fase 2, die gepland staat voor najaar 2022. Bij de opening van fase 2 worden de openingsuren opnieuw geëvalueerd, rekening houdend met het extra zwemwater van het gloednieuwe instructiebad. “Van zodra fase 2 haar deuren opent, breiden de speelmogelijkheden voor kinderen aanzienlijk uit. Nog even geduld en je kan in Aquatopia genieten van een volwaardig kinderparadijs”, besluit schepen De Ridder.

bottom of page