top of page

Stedelijk zwembad sluit op 26 september de deuren: “Grote opening van Aquatopia voorbereiden”

Wie nog een laatste plons wil wagen in het stedelijk zwembad van Aalst, zal snel moeten zijn. Op 26 september sluit het stedelijk zwembad van Aalst namelijk haar deuren ter voorbereiding op de grote opening van Aquatopia (fase 1) en de start van fase 2.

22 augustus 2021

Stedelijk zwembad sluit op 26 september de deuren: “Grote opening van Aquatopia voorbereiden”

Aalsterse sportverenigingen hebben opeenvolgende crisissen goed doorstaan

2 februari 2024

Aalst is middagstad van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Meld je nu aan als vrijwilliger

26 januari 2024

Ruben Verheyden en The Mighty Devils winnen Aalsterse sporttrofee

25 januari 2024

Aalst zet duidelijke koers voor subsidiebeleid

21 december 2023

Zwemmers kunnen nog tot zondag 26 september komen zwemmen in het oude bad. Nadien sluit het stedelijk zwembad haar deuren en gaat fase 2 van het project van start. Het oude bad wordt na sluiting leeggepompt, afgebroken en een gloednieuw kinderparadijs met glijbanen en funbaden komt in de plaats. “Op 4 oktober opent fase 1 van het nieuwe zwembadcomplex Aquatopia. Hier werd een replica van het oude vijftigmeterbad (voortaan het Raymond-bad genoemd) en een 25-35 meter-bad (het Ilse-bad) gebouwd”, zegt de stad.

Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport, kijkt uit naar de opening. “De officiële opening van Aquatopia vindt plaats op zaterdag 2 oktober, clubs en scholen zijn vanaf 4 oktober welkom en het grote publiek ontvangen we graag vanaf 29 oktober. We voorzien bewust enkele weken tijd tussen het verwelkomen van de clubs en scholen en het grote publiek, zodat we alle technieken grondig kunnen testen en deze gebruiksklaar kunnen maken vooraleer we de recreatieve zwemmer ontvangen”, zegt hij.

Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober is iedereen welkom om Aquatopia een bezoek te brengen en het complex te ontdekken.

bottom of page