top of page

Werken aan stedelijk zwembad hervatten: “Opening op 4 oktober”

Het bouwverlof is voorbij, dus zijn de werken aan het nieuw stedelijk zwembad van Aalst herbegonnen. Schepen van Sport Matthias De Ridder deelde op sociale media nog wat beelden van hoe het er nu uitziet.

10 augustus 2021

Werken aan stedelijk zwembad hervatten: “Opening op 4 oktober”

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

Stad beëindigt beheersovereenkomst voor Zandberg en Pierre Cornelisstadion.

26 juni 2024

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

“Het zwembad krijgt stilaan vorm”, zegt Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport. “Zowel het Raymond- als het Ilse-bad is volledig gevuld met water en wordt al opgewarmd naar een aangename temperatuur. De lockers en kleedhokjes zijn geïnstalleerd, de startblokken zijn geplaatst en het plafond wordt afgewerkt”, zegt hij.

Naast het traditionele 50-metersportbad (het Raymond-bad) biedt fase 1 van het nieuwe zwembadcomplex een 25-meterbad (het Ilse-bad) met beweegbare bodem. “De opening van het nieuwe zwembadcomplex is in twee delen gefaseerd: 4 oktober opent het zwembadcomplex (fase 1) zijn deuren voor clubs en scholen, het brede publiek kan vanaf 29 oktober een duik nemen in het gloednieuwe bad. Stip 23 en/of 24 oktober alvast aan in je agenda, en kom alvast een kijkje nemen naar dit indrukwekkend zwembadcomplex tijdens deze opendeurdagen. En wees gerust, terwijl fase 1 vooral focust op een degelijke infrastructuur voor de sportieve zwemmer, zal fase 2 (opening 2022) vooral inspelen op de noden van vele jonge gezinnen: een uitgebreid fungedeelte met glijbanen en peuterbadjes”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

bottom of page