top of page


Horeca-ondernemer Matthias De Ridder, tevens N-VA-schepen van Financiën in Aalst, kocht een tijd geleden al het statige herenhuis aan de Molenstraat waar bakkerij Ponnet in gevestigd is. De achterzijde van dat herenhuis grenst aan het terras van vleesrestaurant De Frigo, dat al eigendom van De Ridder was. Op het overdekte terras tussen De Frigo en Ponnet, daar is sinds dit weekend ‘Basj' geopend. Een gezellige nieuwe brunchplek. “Bij Basj denk je aan ‘Eggs Benedict', spiegeleitjes met spek, hartjeswafels met rood fruit en zoveel ander lekkers”, vertelt Matthias De Ridder.

“Vroeger kon je bij Ponnet iets eten, maar tijdens de coronaperiode is men daarmee gestopt. Nu stap je bakkerij Ponnet binnen en kan je doorstappen naar Basj. Er is ook aan de kinderen gedacht, met een leuke kidscorner. Normaal gezien is Basj open op zaterdag, zondag en feestdagen, maar op vrijdag 1 september ook. Voor de mama's en papa's die de kids hebben afgezet op school. Het moet een gezellige brunchplek zijn in Aalst, voor het hele gezin”, zegt Matthias. Hij heeft nog leuk nieuws: chef Helens Creytens keert terug naar vleesrestaurant De Frigo en zal ook de brunch bij Basj verzorgen. Reserveren doe je via www.basj.be, of door te bellen naar 053/42 90 75."






Nieuwe looproutes aan Aquatopia worden deel van groot loopnetwerk

Vier op tien Vlamingen blijft digitaal kwetsbaar. Digitale Week 2025 spijkert vaardigheden van burgers bij

UiTPAS Dender maakt overstap naar Vlaams model 20-40-40, Aalst beschermt organisatoren extra met 5%-regel

Gouden Verkeersmedaille voor SBS 't Meivisje

Tennisclub Kangaroos vernieuwt tennisvelden met steun van stad Aalst

Nieuwe stoetreglementen moeten zorgen voor vlottere carnavalsstoet in 2026

Recent nieuws

RESTOTIP. Superb brunchen bij Basj: “Gezellige brunchplek voor jong en oud”

Aalst is een gezellige brunchplek rijker. In de Molenstraat is Basj geopend. Uitbater Matthias De Ridder en chef Helena Creytens serveren er lekkere spiegeleitjes met spek en hartjeswafels met rood fruit.

30 aug 2023
bottom of page