top of page

1000 km voor Kom op tegen Kanker houdt in 2024 halt in Aalst: “Middagstad op vrijdag 10 mei”

Tijdens de 1 000 km voor Kom op tegen Kanker 2024 is Aalst één van de vier middagsteden. Op de tweede dag van het vierdaagse fietsevenement ontvangt de stad de pelotons met open armen.

donderdag 26 oktober 2023De 1 000 km voor Kom op tegen Kanker wordt traditioneel gereden tijdens het hemelvaartweekend, volgend jaar van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei 2024. Dagelijks vertrekken de pelotons vanuit Mechelen voor twee ritten van 125 km. Tussendoor houden ze halt in een middagstad. In 2024 zijn dat Aalst, Glabbeek, Oostkamp en Pelt. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5 500 EUR in voor kankeronderzoek.


Kracht en verbondenheid

“Aalst ontvangt de pelotons met open armen op vrijdag 10 mei, de tweede dag van het evenement”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “Dit is een unieke kans om de Aalsterse gastvrijheid en gezelligheid in de schijnwerpers te zetten. Kom op tegen Kanker brengt hoop, kracht en verbondenheid naar onze stad. Vorige week verzamelden we tijdens de Dag tegen Kanker nog hartverwarmende boodschappen op een groot geel lint op de Grote Markt. En Aalst heeft ook een band met sporten voor het goede doel, kijk maar naar de Levensloop.”


Zjoeven

 Bloed moet zjoeven, anders val’de slasjelings achteroever, is een gezegde dat ik graag gebruik als het over Aalst als zorgstad gaat”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Het moet hier vooruitgaan, met topkwaliteit in onze zorg als hoogste prioriteit. Warme zorg voor elkaar zit in ons bloed. Als burgemeester ben ik zeer trots om de pelotons te mogen verwelkomen in onze charmante stad. Ik hoop dat ze door Aalst zullen… zjoeven.” 


Succes

“Zonder middagsteden geen 1 000 km voor Kom op tegen Kanker. We zijn erg dankbaar dat onze pelotons de volgende editie welkom zijn in Aalst. We kijken er alvast naar uit om er samen weer een succes van te maken”, aldus David Vansteenbrugge, algemeen directeur Kom op tegen Kanker. De komende maanden werken Aalst en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid.

 

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page