top of page

OVER

Matti Frigo bis.jpg

Ik werd geboren op 20 juni 1989 in Aalst, waar anders?! Als oudste zoon in een lange lijn van slagerszonen (gaat al zeker onafgebroken terug tot Judocus De Ridder in 1761) groeide ik op in de schaduw van het Pierre Cornelisstadion, de thuisbasis van voetbalclub Eendracht Aalst.
 
Na 12 toffe jaren school te doorlopen in de Pontstraat (Sint-Jozefscollege), ging ik rechten studeren in Gent. Alle vakken werden met succes afgelegd, maar op mijn masterproef zit mijn promotor nog steeds te wachten. Ik zat namelijk al eventjes met mijn gedachten ergens anders…
 
Als klein jongetje hielp ik vaak in de slagerij en zo stapte ik in 2016 uiteindelijk mee in onze familiezaak “Slagerij De Ridder”. Niet lang daarna startte ik zelf een vleesrestaurant in de Zwarte Zusterstraat, waar tot 1984 “Slagerij Mertens” was gevestigd. Vleesrestaurant De Frigo sloeg snel aan en kreeg sindsdien ook meerdere erkenningen (bv. Gault Millau).

Thuis werd er zelden over politiek gepraat. Toch was ik volledig gebeten door het beestje en ging ik tijdens mijn rechtenstudie bij het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV). Vervolgens ging ik de lokale politiek in Aalst van nabij volgen. In 2012 kwam ik voor het eerst op lokaal niveau op en dit voor de N-VA, met de slogan “Mag het iets meer zijn?”, refererende naar de toenmalige stilstand in Aalst en een kwinkslag naar mijn achtergrond in een slagerij. Ik werd verkozen vanop de 15de plaats met een verrassend hoog aantal voorkeursstemmen. Een schepenambt zat er toen nog niet in, wegens mijn jonge leeftijd.

 

In 2018 deed ik de stunt van 2012 opnieuw over met de slogan ‘6 jaar gerijpt’. Ditmaal leidde dat er wel toe dat ik schepen werd. Qua bevoegdheden kreeg ik eerst Financiën toegewezen in 2019, waarbij mijn ondernemersachtergrond een belangrijke rol speelde in de invulling van mijn mandaat. Vanaf 2020 kwam er ook nog de bevoegdheid Sport bij.

In 2020 werd ik trotse papa van een zoontje, August. Een goeie 2 jaar later kwamen er verrassend plots nog 2 bij: Roxanne en Emiel.

Matthias en de 3 kids.jpeg
Matthias DR.jpg

Ik ben altijd sportief geweest: zo heb ik gebasket bij Okapi Aalst en gevoetbald bij SK Herdersem. Ik heb zaalvoetbal gespeeld in het AVZA-circuit met het legendarische “Zemmen Sportief”. Momenteel leef ik mij vooral uit op de fiets, ongeacht of dat op een koersfiets of een mountainbike is.

 

Tot slot ben ik er graag bij: ik kom graag buiten (en dan vooral in Aalst). Met carnaval zorgt onze kleine groep (met losse spirit) “De Droeige Sossissen” voor wat peper en zout tijdens de stoet. De rest van het jaar kan je me overal tegen het lijf lopen! 😉

bottom of page