Image by Mika Baumeister

OPINIE

Voordeel hervorming energiefactuur blijft integraal voor u

12 juli 2021

In De Standaard verscheen gisteren onderstaand artikel. Kort samengevat komt het op het volgende neer: voor de distributie van elektriciteit en gas worden kosten aan de eindconsument (gezinnen en bedrijven) aangerekend. De enige aandeelhouders van de distributiebedrijven zijn de Vlaamse steden en gemeenten. Door een beslissing van de VREG worden de jaarlijkse dividenden die zij aan de gemeenten uitbetalen meer dan gehalveerd (van €233 miljoen nu naar €110 miljoen in 2025). Het doel van de VREG is om de kosten voor de eindconsument zo wat te drukken.

Koptekst 5
Fruittaart

Gezonde begroting, gezonde stad

7 april 2021

Corona hakt er diep in. Onze vrijheden worden ingeperkt om onze gezondheid te beschermen. Velen onder ons kunnen hun beroep – hun dagelijkse passie – niet uitoefenen. Terecht wordt er naar de overheid gekeken om via diverse budgettaire ingrepen te voorkomen dat mensen in schulden en armoede belanden.

Op federaal vlak is er echter nog een lange weg te gaan om dit in de praktijk om te zetten. Maar hoe zit dit op lokaal niveau, en meer specifiek in Aalst? Ik ga er graag even met u door.

Koptekst 5
Fruittaart

Zonder liefde kan de hemel niet bestaan #loveislove

16 maart 2021

In oktober keurde het Aalsterse stadsbestuur een nieuw erkenningsreglement goed voor alle verenigingen. Om subsidies van de stad te kunnen verkrijgen, moeten verenigingen een erkenning aanvragen. De criteria om erkend te kunnen worden zijn vanzelfsprekend: het moet onder andere gaan om verenigingen die actief zijn in Aalst, geen winstoogmerk nastreven, het Nederlands als voertaal hanteren en geen enkele vorm van discriminatie toelaten. Respecteren verenigingen deze voorwaarden niet, kunnen ze geen steun van de stad verwachten. Simpel, toch?...

Koptekst 5
Fruittaart

Dag van de eindelijk terug Arbeid

6 maart 2021

Op 1 mei zou de horeca eindelijk terug open mogen. Voor het eerst sinds 19 oktober – meer dan een half jaar later – krijgt de sector de toelating om opnieuw klanten te bedienen. Mijn hart maakte een dubbele sprong bij het horen van dit nieuws. Als horeca-uitbater ben ik verheugd eindelijk weer mijn zaak te kunnen openen en samen met het personeel onze dagelijkse passie terug te kunnen beleven: mensen gelukkig maken met lekker eten en drinken. We zijn allemaal een beetje Bourgondiër, niet waar?...

Koptekst 5
Fruittaart