top of page

Twee nieuwe looproutes in Erembodegem: “Vertrek aan Denderdal voor tocht door de natuur"

Goed nieuws voor de sportieve Aalstenaars. Of voor hen met sportieve ambities. De stad heeft er twee nieuwe loopomlopen bij in deelgemeente Erembodegem. Aan Sportcentrum Denderdal vertrekken twee routes door de Gerstjens en de Kapellemeersen.

zaterdag 23 maart 2024

“In het stadspark en het Osbroek waren er al drie looproutes van 1,8 km, 2,7 km en 3,2 km. Die werden onthuld in volle coronatijd en hielden de Aalstenaars actief tijdens, maar zeker ook na de lockdowns. Nu komen er in samenwerking met Sport Vlaanderen twee langere routes bij aan Sportcentrum Denderdal in Erembodegem”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).


“De groene lus van 5,3 km is voor 64% onverhard en neemt je mee door de Gerstjens. De blauwe lus is 6,9 km lang en 40% onverhard. Die loopt richting Resschebeke en door natuurgebied de Kapellemeersen. Hiermee investeren we als stad verder in bereikbare en toegankelijke sportfaciliteiten, naast de klassieke infrastructuur zoals sportcentra of zwemcomplex Aquatopia.” 

Netwerk in Groot-Aalst 

“Ook de komende maanden en jaren willen we Aalst blijven profileren als sportstad”, gaat De Ridder verder. “Het plan is om in Groot-Aalst een netwerk van looproutes uit te rollen die je kan combineren. Zo kan je zelf een parcours van 10 km, een 10 Miles, een halve of een volledige marathon uitstippelen dat start bij jou in de buurt.” 


82% tevreden 

“82% van de Aalstenaars is tevreden over de sportvoorzieningen in de stad. 55% van de inwoners sport wekelijks en meer dan een kwart geeft aan dagelijks minstens 30 minuten te bewegen. Dat blijkt uit een recente bevraging van Aalst Sport. Mooie cijfers, maar die mogen gerust nog naar omhoog”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Regelmatig bewegen is belangrijk voor ieders gezondheid en levenskwaliteit. De looproutes zullen sporten voor vele mensen aangenamer en toegankelijker maken, zeker nu de lente in het land is. En nog mooi meegenomen: je ontdekt al lopend de prachtige natuur van Erembodegem.” 15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page