Elke zaterdagnamiddag speelzwemmen in Aquatopia

Recent nieuws

Heel de zomer lang kon jong en oud zich uitleven in Aquatopia tijdens een namiddag speelzwemmen, op het luchtkasteel of door een sprong te wagen van de duiktorens. Op die manier wou Aalst Sport tegemoetkomen aan de grote vraag van families met kinderen. “En met succes. Daarom voert Aquatopia vanaf zaterdag 3 september tot opening fase 2 alvast een vaste namiddag speelzwemmen in”, aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

zondag 28 augustus 2022

"Voortaan kan je elke zaterdagnamiddag in Aquatopia terecht om naar hartenlust te spelen in laagwater. Zo willen we ook tijdens schoolweken tegemoetkomen aan de vraag van gezinnen met kinderen"

Aquatopia en Utopia slaan handen in elkaar voor studenten

10 november 2022

Leerlingen ’t Meivisje en SBS De Zonnebloem mogen glijbanen Aquatopia uittesten

9 november 2022

Bouw Aquatopia-glijbanen in laatste rechte lijn: “Ziet het kinderparadijs er niet fantastisch uit?”

11 oktober 2022

Aquatopia-tekenwedstrijd: “Drie klassen mogen de glijbanen komen uittesten”

4 oktober 2022

Tijdens de zomermaanden juli en augustus speelde Aquatopia succesvol in op de grote vraag naar speelzwemmen. “Er werd dagelijks plaats gemaakt voor kinderen door laagwater te voorzien, wekelijks lag het luchtkasteel te water en kon je een duik nemen van een van de springtorens. Op die manier vonden ook gezinnen met kinderen verfrissing op hete zomerdagen”.

Vanaf 3 september schakelt Aquatopia terug over op de openingsuren tijdens schooldagen. “Mits volgende aanpassing: voortaan kan je elke zaterdagnamiddag in Aquatopia terecht om naar hartenlust te spelen in laagwater. Zo willen we ook tijdens schoolweken tegemoetkomen aan de vraag van gezinnen met kinderen”, zegt Matthias.

Opening fase 2
De nieuwe openingsuren gelden voorlopig vanaf 3 september tot en met de opening van fase 2, die gepland staat voor najaar 2022. Bij de opening van fase 2 worden de openingsuren opnieuw geëvalueerd, rekening houdend met het extra zwemwater van het gloednieuwe instructiebad. “Van zodra fase 2 haar deuren opent, breiden de speelmogelijkheden voor kinderen aanzienlijk uit. Nog even geduld en je kan in Aquatopia genieten van een volwaardig kinderparadijs”, besluit schepen De Ridder.