top of page

De Koers is van Oilsjt: Aalst verwelkomt wielerhoogtepunten in 2024

Wielerfans in Aalst en omstreken kunnen zich verheugen op een boeiend wielerseizoen in 2024. De stad zal het toneel zijn voor enkele van de meest gedenkwaardige evenementen in de wielersport. Van de legendarische Ronde van Vlaanderen tot de hartverwarmende 1000 km voor Kom op Tegen Kanker en het prestigieuze NaTourcriterium: Aalst wordt het epicentrum van wielerplezier. Schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA), deelt zijn enthousiasme: "Aalst wordt in 2024 het kloppend hart voor wielerliefhebbers. 'De koers is van ons' wordt zo 'de koers is van Oilsjt'."

donderdag 29 februari 2024

De gemeenteraad heeft gisteren een overeenkomst gesloten waarbij alle steden en gemeenten langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen betrokken zijn. Het doel van deze overeenkomst is om maatregelen te nemen op het gebied van veiligheid, milieu en communicatie om de hinder van het evenement te minimaliseren.

 

De Ronde van Vlaanderen zal op zondag 31 maart door Aalst passeren. "Vlaanderens mooiste zal via Baardegem binnenkomen, vervolgens langs Meldert, Moorsel, Aalst en Erembodegem rijden voordat het richting Oudenaarde gaat. En maar liefst 16.000 amateurfietsers zullen het parcours de dag voordien kunnen testen.”

 

Op vrijdag 10 mei zal het historische centrum van Aalst het toneel zijn van de tweede dag van de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker. “Elke middagstad mag meedingen naar de Trofee van de Warmste Erehaag. Je wordt beoordeeld op sfeer, gezelligheid, de aankleding van de erehaag, het warmtegevoel ervan en de opkomst van het publiek. Ik geloof sterk dat we in Aalst alle elementen hebben om deze prijs te winnen”, zegt De Ridder.

 

Op maandag 22 juli tot slot kijken we allemaal uit naar het wielerhoogtepunt van de zomer, het 87ste NaTourcriterium. Dit criterium is traditioneel het eerste na de Ronde van Frankrijk, en brengt een dag na de aankomst in Parijs verschillende toprenners uit binnen- en buitenland naar de stad. “2024 belooft een onvergetelijk jaar te worden, met hoogtepunten die het hart van elke wielerliefhebber sneller zullen doen kloppen”, besluit Matthias.

 

Wist je dat er verschillende wielerclubs zijn in Aalst? Ben je zelf een fietsliefhebber en wens je je graag in te schrijven bij een van deze clubs, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze sportdienst via info@aalstsport.be.

Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”

19 april 2024

NET OPEN. Het iconische Melkhuisje opent tijdens de lente- en zomermaanden

27 maart 2024

Twee nieuwe looproutes in Erembodegem: “Vertrek aan Denderdal voor tocht door de natuur"

23 maart 2024

Opnieuw toekomstperspectief voor Voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken

8 maart 2024

bottom of page