top of page

Opnieuw toekomstperspectief voor Voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken

De storm Ciarán liet eind november een spoor van vernieling achter in ons land, waarbij ook Voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken niet gespaard bleef. Deze gebeurtenis heeft als katalysator gediend om eerdere constructieve gesprekken te versnellen, resulterend in een succesvolle nieuwe overeenkomst. "Op basis van dit akkoord kunnen alle partijen opnieuw naar de toekomst kijken," zegt Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport.

vrijdag 8 maart 2024

De terreinen van Eendracht Nieuwerkerken zullen binnenkort weer terugkeren naar de club zelf. "Eerdere toezeggingen bleken niet uitvoerbaar op de locatie, aangezien de installatie van een reglementair hockeykunstgrasveld niet mogelijk was en de nodige budgetten niet voorzien waren. Dit, gecombineerd met de ambitie om alle sportverenigingen gelijk te behandelen binnen de stad, heeft ons gedreven om alternatieve oplossingen te zoeken. En die zijn nu ook gevonden," aldus De Ridder.


Voor de hockeyclub werd eerder al een oplossing gevonden in sportcentrum Osbroek met een gloednieuw watergedragen kunstgrasveld hockey met de correcte reglementaire afmetingen. Dan bleef het probleem van de voetbalclub over.


"Na veel intens overleg zijn alle partijen nu tot een akkoord gekomen zodat de voetbalclub opnieuw eigenaar van de terreinen wordt en een toekomstperspectief verkrijgt. De stad zal de club – net als alle andere Aalsterse sportclubs – met subsidies ondersteunen om de infrastructuur tot een hoogwaardig, kwaliteitsvol niveau te krijgen."

Filip Bellemans, voorzitter van Eendracht Nieuwerkerken, is tevreden: "Na verschillende constructieve gesprekken hebben we een akkoord bereikt. De stad zal ons helpen via haar bekende ondersteuningsmaatregelen om onze infrastructuur terug op niveau te krijgen. Het bestuur wordt binnenkort uitgebreid met een aantal ouders van de jeugd en binnen dit vernieuwde bestuur wordt er alles aan gedaan om dit op korte termijn te realiseren."


Schepen van Sport De Ridder besluit: “Deze overeenkomst markeert een nieuw tijdperk in de samenwerking tussen de voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken en Aalst Sport, en biedt een positief perspectief voor de toekomst van de lokale sportgemeenschap van Nieuwerkerken.”

Ontdek de Sportmarkt in Aalst op zondag 7 juli

5 juli 2024

Nieuw leven voor Zwembadpark: een toegankelijke, groene oase

2 juli 2024

Reactie op geruchten samenwerking Eendracht Aalst en Jong Lede

27 juni 2024

Update Eendracht Aalst

27 juni 2024

bottom of page