top of page

Opening Aquatopia: iedereen gaat er op vooruit

Op 4 oktober is het eindelijk zover: Aquatopia opent haar deuren. Het nieuwe zwembadcomplex biedt de zwemmer meer dan het dubbele aan zwemwater met een 50m en een 25m bad.

maandag 13 september 2021Aquatopia biedt de zwemmer meer dan het dubbele aan zwemwater met een 50 meter en een 25 meter bad. “De gewone zwemmer kan binnen de openingsuren voortaan altijd terecht in Aquatopia om baantjes te komen trekken, wat een hele verbetering is tegenover vroeger”, weet schepen De Ridder. “Clubs en scholen hebben ook meer mogelijkheden inzake bezetting van banen.”

Het aantal zwemuren en beschikbare banen gaat er voor iedereen op vooruit.

Openingsuren

De recreatieve zwemmer kan op weekdagen tussen 6 en 21 uur en in weekenden tussen 7 en 18 uur terecht in Aquatopia in het Raymond- (50m) en/of het Ilse-bad (25m). Het zal op voorhand geweten zijn welk bad wanneer opengesteld wordt voor het publiek. “Een planning uitwerken waar iedereen kon gehoord worden, was een hele puzzel. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan om deze definitief af te kloppen. Vandaag hebben we een complexe planning, die vanaf 4 oktober grondig getest zal worden. Zo kunnen we nog bijsturen waar nodig tegen 29 oktober, wanneer we het publiek ontvangen”, besluit de schepen.

15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page