top of page

Aalst is middagstad van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Meld je nu aan als vrijwilliger

Op vrijdag 10 mei 2024 is Aalst middagstad van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Rond het middaguur arriveren dan 1 250 fietsers in de Ajuinenstad, verdeeld over 10 pelotons. Na de lunch vertrekken er opnieuw evenveel coureurs voor een tweede rit van 125 km. Het event wordt een groot volksfeest, waar veel vrijwilligers voor nodig zijn.

vrijdag 26 januari 20241 250 teams die vier dagen lang acht ritten fietsen en zo geld inzamelen voor kankeronderzoek, dat is het concept van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. “Het event is razend populair en intussen aan z’n 13de editie toe. We zijn dan ook heel fier dat Aalst tijdens de tweede dag middagstad mag zijn”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “In Aalst weten we wat kwalitatieve zorg is én wat feesten is. De renners krijgen hier een ontvangst die ze nooit zullen vergeten.”


Warmste erehaag

Tussen de vier middagsteden – naast Aalst ook Glabbeek, Pelt en Oostkamp – loopt een minicompetitie. De gemeente die de warmste erehaag maakt, krijgt een trofee. “Ik kan de overwinning al enigszins ruiken”, aldus burgemeester D’Haese. “Onze stad heeft een levendig verenigingsleven en ervaring met een groot wielerevent in het centrum. Volgens mij krijgen we op 10 mei al een voorsmaakje van het Criterium, al zal die dag meer de focus liggen op hartverwarmende verhalen dan op sportieve prestaties. Deelnemen is belangrijker dan winnen.”


Vrijwilligerstaken

Voor dat volksfeest zijn er uiteraard heel wat helpende handen nodig.

"Je hoeft niet zelf mee te fietsen om tijdens De 1000 km het verschil te maken voor mensen met kanker."

“Als vrijwilliger kan je ingeschakeld worden voor allerlei taken: de (fiets)parking opbouwen of bewaken, deelnemers registreren, bevoorrading bemannen, lunch serveren, fietsbellen en buttons uitdelen, bonnetjes verkopen… Iedereen vanaf 16 jaar kan zich nu registreren,” zegt schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA). Als vrijwilliger krijg je een parkeerplek, een warm onthaal met hapjes en drankjes, een T-shirt en een lanyard. “En een onvergetelijke dag met ontroerende momenten en pakkende verhalen, uiteraard.”


Registreer je hier als vrijwilliger: Help mee als vrijwilliger | Kom op tegen Kanker
15 000 m2 vernieuwde terreinen van Sportcentrum Osbroek officieel geopend

25 mei 2024

Erembodegem krijgt beweegvriendelijke speelplaats bij stedelijke basisschool De Regenboog

22 mei 2024

Stad Aalst investeert in sportinfrastructuur van lokale sportverenigingen

17 mei 2024

Stad Aalst behaalt label Sportbedrijf: “Dankzij sport op het werk en de fietslease” 

15 mei 2024

bottom of page